21 ερωτήματα για το ΄21

Σήμερα, Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «21 ερωτήματα για το ΄21» που διοργάνωσε η Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά» υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας. Το συνέδριο το παρακολούθησαν τα τμήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ? τάξης του σχολείου μας υπό την ευθύνη της φιλολόγου κας Αθηνάς Γκρίνια.
Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά, κος Damien Ganier, και χαιρέτισαν με διαδικτυακή παρέμβαση: εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Υφυπουργός κα Ζέτα Μακρή, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, κος Γεώργιος Κόσυβας, ο Διευθυντής Δ.Ε Β΄ Αθήνας, κος Ιωάννης Ψαχούλας, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου και πρώην Διευθυντής Δ.Ε Β΄ Αθήνας, κος Αθανάσιος Φαλούκας, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, κα Αλεξάνδρα Ασημακοπούλου, εκ μέρους του ΙΕΠ η κα Χρύσα Σοφιανοπούλου, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κος Βασίλειος Ζορμπάς και τέλος, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κα Γιάννα Αγγελοπούλου ?Δασκαλάκη με γραπτό μήνυμα.
Η Πρύτανης, καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κα Χριστίνα Κουλούρη και ο Διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών?Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία, κος Στέφανος Καβαλλιεράκης, υπεύθυνοι της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, παρενέβησαν με σύντομες εισηγήσεις σχετικά με το θέμα.
Οι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής αυτής δράσης ήταν οι μαθήτριες και οι μαθητές από τα σχολεία: Λύκειο Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά», 1ο Γελ Παπάγου, 3ο Γελ Αγ. Παρασκευής, 4ο Γελ Αγ. Παρασκευής, 1ο Γελ Χολαργού, 1ο Γελ Πεύκης, 1ο Πρότυπο Γελ Αθηνών «Γεννάδειο», Πρότυπο Γελ Αναβρύτων, Πρότυπο Γελ Βαρβακείου Σχολής, Γελ Πικερμίου, Γελ Πολύτροπη Αρμονία, Ελληνογερμανική Αγωγή, Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d?Arc», «Βλέμμα Εφήβων»-Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης οι οποίοι παρουσίασαν τις εργασίες που εκπόνησαν ομαδοσυνεργατικά με την καθοδήγηση των καθηγητών τους και τις κατευθύνσεις της επιστημονικής επιτροπής.
Η πρωτοτυπία, η ευρηματικότητα, το ερευνητικό πνεύμα και η ποικιλομορφία χαρακτήρισαν τις εισηγήσεις των σχολείων. Αναδείχθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες πτυχές της περιόδου, όπως ο ρόλος των γυναικών στην Επανάσταση, η συμβολή των Φιλελλήνων, η καθημερινή ζωή, η Εκπαίδευση, η διαμάχη στο γλωσσικό ζήτημα, η Ιατρική και η υγεία εκείνα τα χρόνια.
Το συνέδριο παρακολούθησαν πλέον των 3.500 μαθητών, σε ζωντανή αναμετάδοση.
Τις εργασίες του συνεδρίου έκλεισαν τα μέλη της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής οι κ.κ, Ιωάννα Σαββινίδου, Υποδιευθύντρια του Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά» και η Μαρία Κουτούση, φιλόλογος, Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας με ευχαριστίες προς όλους της συντελεστές της άψογης διοργάνωσης.
Share this…