Οικονομική Ολυμπιάδα

Ευχόμαστε ολόψυχα επιτυχία στις μαθήτριες Ελπίδα Πετράκη, Ηρώ Ναλμπάνη και στο μαθητή μας Χοντζέα Νίκο, που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στο διαγωνισμό!
Η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ) ? Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), υπεύθυνο φορέα του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, με στόχο την προώθηση του οικονομικού αλφαβητισμού ανάμεσα στους νέους και τις νέες στη χώρα μας. Η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα έχει την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε τέσσερα σκέλη:
Σχολικός γύρος: Οργανώνεται στο επίπεδο της σχολικής μονάδας από τον υπεύθυνο καθηγητή με την στήριξη της ομάδας της Οικονομικής Ολυμπιάδας και διεξάγεται διαδικτυακά.
Περιφερειακός γύρος: Οργανώνεται από το ΚΕΦίΜ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους εταίρους της Οικονομικής Ολυμπιάδας στην εκάστοτε περιοχή.
Τελικός: Οργανώνεται από το ΚΕΦίΜ. Ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα.
Διεθνής τελικός: Οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
Η υπεύθυνη καθηγήτρια,
Αικατερίνη Χαντζιάρα
ΠΕ80 ? Οικονομολόγος
ΚοινοποίησηShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter