Αγώνες Επιχειρηματολογίας ? #ClimateofChange

Η ActionAid σε συνεργασία με την επιστημονική-μη κερδοσκοπική Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση διοργανώνουν τους «Αγώνες Επιχειρηματολογίας ? #ClimateofChange»! Οι Αγώνες απευθύνονται σε νέους και νέες 15-26 ετών που φοιτούν σε λύκεια και πανεπιστήμια και θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2021.
Τα θέματα που θα κληθούν να συζητήσουν οι μαθητές και οι φοιτητές είναι παγκόσμιας εμβέλειας: ανθρώπινα δικαιώματα, συμπερίληψη, συμμετοχικότητα, προστασία του περιβάλλοντος, καταπολέμηση των διακρίσεων, μετανάστευση και ανάπτυξη, πολιτικές για τους νέους κ.λπ. Σε κάθε αγώνα συμμετέχουν δύο τριμελείς ομάδες οι οποίες επιχειρηματολογούν και υποστηρίζουν, ενώπιον κριτών και κοινού, τη θέση που αναλαμβάνουν μετά από κλήρωση, υπέρ ή κατά ενός ορισμένου θέματος.
Το σχολείο μας θα συμμετάσχει στους αγώνες με ομάδα 4 μαθητριών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κυρίας Χαντζιάρα Αικατερίνης. Στις 5/2 θα γίνει η σχετική επιμορφωτική συνάντηση των μαθητών, θα τους δοθεί υλικό, θα χωριστούν σε ομάδες και θα συμμετάσχουν σε ένα φιλικό debate.
Ευχόμαστε επιτυχία στην ομάδα του σχολείου μας.
ΚοινοποίησηShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter