Διακρίσεις

Σχολικό Έτος 2019-2020

 1. Οι μαθητές του τμήματος Β1 βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας για την πρώτη θέση που κατέλαβαν στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Σχολικό Έτος 2018-2019

 1. Τα αγόρια του σχολείου μας στέφτηκαν πρωταθλητές του Σχολικού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β’ Αθήνας.

 

Σχολικό Έτος 2017-2018

 1. Το 1o Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής συμμετείχε στο 2o μαθητικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ EUFORIA με το έργο «Αθηναίος Μέτοικος» και κατέκτησε το πρώτο βραβείο ανάμεσα στα διαγωνιζόμενα σχολεία.

 2. H ομάδα του σχολείου μας Λ71 που αποτελούνταν από τους μαθητές Κουλάκο Αλέξανδρο, Δρακόπουλο Ευστάθιο και Καλό Γεώργιο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό του 2ου Διαγωνισμού Γρίφων, Μαθηματικών και Λογικής. Την ομάδα προετοίμασε ο μαθηματικός του σχολείου μας  Ασημακόπουλος Χρήστος.

 3. Έπαινος στο μαθητή Σδράλια Ιωάννη και στον εκπαιδευτικό Μπαλάσκα Αθανάσιο για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό για το ασφαλές διαδίκτυο
 4. Το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής μετά από αξιολόγηση των δράσεων που πραγματοποίησε το τελευταίο 18μηνο, αλλά και τη συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου, αναβάθμισε την e-safety ετικέτα του από αργυρή σε χρυσή και ανήκει πλέον ανάμεσα στα 10 σχολεία σε όλη την Ελλάδα που πρωταγωνιστούν σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας και διαθέτουν την αντίστοιχη ετικέτα.
 5. Τα κορίτσια του σχολείου μας στέφτηκαν πρωταθλήτριες του Σχολικού Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης της Β’ Αθήνας, πέρασαν στο Final Four του και κατέκτησαν την 2η Πανελλαδική θέση.
 6. To 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» και βραβεύτηκε με την πρώτη θέση στην κατηγορία «Διήγημα» με το έργο «Προσωπική Ιστορία» της μαθήτριας Βασιλοπούλου Μυρτώς. Παιδαγωγικά υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κυρία Ασημίνα Ταράτσα.
 7. Η συμμετοχή του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» «Οδική Ασφάλεια: Δικαίωμα Όλων!» βραβεύτηκε με την 3η ΘΕΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ στην κατηγορία ΣΠΟΤ. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός ήταν ο κ. Μπαλάσκας Αθανάσιος.
 8. H συμμετοχή του σχολείου μας βραβεύτηκε με το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας,  στο διαγωνισμό του Διαδημοτικού Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σύνδεσμός 21 ΟΤΑ). Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κυρία Ασημίνα Ταράτσα.
 

Σχολικό Έτος 2016-2017

 1. Στην πρώτη του συμμετοχή στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Ιστοτόπων, το σχολείο μας κατατάχτηκε στην 6η θέση Πανελλαδικά και βραβεύτηκε με ειδικό έπαινο. Δημιουργός και συντηρητής της ιστοσελίδας του σχολείου μας είναι ο εκπαιδευτικός Μπαλάσκας Αθανάσιος, Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος.

 2. Η ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής που αποτελούνταν από τους μαθητές Βαλουξή Σπύρο, Γεωργούτσο Θάνο και Βλάχο Χρήστο κατέκτησε την πρώτη θέση στον 1ο Διαγωνισμό Γρίφων, Μαθηματικών και Λογικής.
 3. Η μαθήτριά μας Καραμολέγκου Ευαγγελία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας 2017 πετυχαίνοντας την 10η υψηλότερη βαθμολογία σε σύνολο 898 συμμετεχόντων.
 4. Η ιστοσελίδα του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής προκρίθηκε στις 10 καλύτερες ελληνικές εκπαιδευτικές ιστοσελίδες στον 8ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Ιστοτόπων.
 5. Το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής μετά από αξιολόγηση των δράσεων που πραγματοποίησε το τελευταίο 18μηνο, αλλά και τη συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου, αναβάθμισε την e-safety ετικέτα του από χάλκινη σε αργυρή και ανήκει πλέον ανάμεσα στα 20 σχολεία σε όλη την Ελλάδα που πρωταγωνιστούν σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας και διαθέτουν την αντίστοιχη ετικέτα
 6. Η μαθήτριά μας Ιγγλέση Βασιλική κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των 57 κιλών στους Πανελλήνιους Αγώνες Τζούντο μαθητών και μαθητριών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας για το σχολικό έτος 2016-2017.
 7. Τα κορίτσια του σχολείου μας στέφτηκαν πρωταθλήτριες του Σχολικού Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης της Β’ Αθήνας.
 8. O μαθητής της Β’ τάξης του σχολείου μας Φουρναράκης Γεώργιος-Μάριος προκρίθηκε στην τελική φάση του 3ου Διασχολικού Διαγωνισμού Ιστορίας με θέμα «Οικονομικά Αδιέξοδα και Κρίσεις στη Νεότερη Ελληνική και Αμερικανική Ιστορία».

Σχολικό Έτος 2015-2016

 1. Η Πιτσούνη Αλεξάνδρα μαθήτρια της Γ? τάξης του σχολείου μας αρίστευσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2015-2016 και πέτυχε να εισαχθεί 3η στο Τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.
 2. Βράβευση από τη Δ.Δ.Ε. Β? Αθήνας για τη δράση με θέμα: «Ελεύθερος Χρόνος. Ανάγκη ή Πολυτέλεια;» Μαθητές: Τμήμα Β6, Εκπαιδευτικοί: Κουρεμένου Ναθαλία, Μπαλάσκας Αθανάσιος
 3. Βράβευση στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα το «Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι». Μαθητές Κοροβέσης Χάρης, Τσακίρη Κατερίνα, Χατζόπουλος Πέτρος. Εκπαιδευτικοί: Γκρίνια Αθηνά 
 4. Η τριμελής ομάδα του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής (Άννα Γιαννοπούλου, Στέλιος Κυρμουτσέλης, Αναστασία Κωνσταντινίδη) έλαβε τη δεύτερη θέση στο Νομό Αττικής και την έβδομη θέση πανελλαδικά στο μαθητικό διαγωνισμό για τα δάση και τη δασοπονία Young People in European Forests 2016. Τους μαθητές προετοίμασε η καθηγήτρια του σχολείου μας κυρία Ταράτσα.
 5. Η μαθήτρια της Β?  τάξης Ιγγλέση Βασιλική διακρίθηκε στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Τζούντο κατακτώντας τη δεύτερη θέση.
 6. Ο μαθητής μας Μερτζάνης Γεώργιος της Β? Λυκείου κατάφερε να διακριθεί στο διαγωνισμό μαθηματικών “Ο Θαλής” και να περάσει στην επόμενη φάση.
 7. H Ερευνητική Εργασία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής με θέμα “Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία-Κινητά Τηλέφωνα και Υγείατου τμήματος Β2, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. 
 8. Έπαινος στην ομάδα του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής για τη συμμετοχή της στην πανελλαδική δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη» για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης.
 9. Το δεύτερο βραβείο του Πανελλήνιου διαγωνισμού συγγραφής σύντομου άρθρου με θέμα “ο κόσμος-εμείς-το μέλλον” απονεμήθηκε στο μαθητή του σχολείου μας Πέτρο Χατζόπουλο.
 

Σχολικό Έτος 2014-2015

 1. Η Νίκη Νησωτάκη μαθήτρια της Γ? τάξης του σχολείου μας αρίστευσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-2015 συγκεντρώνοντας 19407 μόρια. Η επιτυχία της ολοκληρώθηκε με την εισαγωγή της στη Νομική Σχολή Αθηνών ως 10η στην κατάταξη.
 2. Ο Μούκας Γεώργιος μαθητής της Γ? τάξης κατέλαβε την 3η θέση στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ελλάδας-Κύπρου 2014-2015 στα 2000 μέτρα με φυσικά εμπόδια. Επίσης κατέλαβε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στα 2000 μέτρα με φυσικά εμπόδια. Παράλληλα είναι μέλος της εθνικής ομάδας στίβου.