2ο online eSafety Label Συνέδριο

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 ? την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας ? θα υλοποιηθεί το 2ο online eSafety Label Συνέδριο με Υποστηρικτή την Εκπαιδευτική Αναγέννηση ? Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου και έχοντας ως στόχο να αναδείξει την αναγκαιότητα της ψηφιακής ασφάλειας στο σύνολο των σχολείων της ελληνικής επικράτειας. Το σχολείο μας θα συμμετάσχει με τον υποδιευθυντή και υπεύθυνο του προγράμματος τα τελευταία 4 χρόνια κ. Αθανάσιο Μπαλάσκα.
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου πρόκειται να χαιρετήσει η Διευθύντρια του Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ? Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου Όλγα Κηπιώτη. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πέτρος Ρούσσος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας ενώ ο Γιώργος Κορμάς, Υπεύθυνος της Γραμμής Help-Line.gr, θα προβληματίσει τους συμμετέχοντες με την ομιλία «Κοινωνικά δίκτυα: τα ελέγχουμε ή μας ελέγχουν;». Τη σκυτάλη θα πάρει η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Δέσποινα Ανδριγιαννάκη από το Γυμνάσιο Γαζίου Ηρακλείου Κρήτης για να αναδείξει τα «χρυσά» σχολεία e Safety Label και στη συνέχεια ο Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Παπαπροδρόμου, π. Δ/ντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα θέσει το ερώτημα «Γιατί η ψηφιακή ασφάλεια παραμένει μια υποτιμημένη έννοια στην κοινωνία μας;»
Η παρουσίαση της πλατφόρμας Microsoft Teams θα πραγματοποιηθεί από τον κύριο Πλούταρχο Ρήγα, ενώ θα υπάρξει στοχευμένη ανάδειξη του υλικού για τα «Προσωπικά δεδομένα» από την πρεσβευτή της δράσης κυρία Ελευθερία Καραγιώργου.
Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί σε στρογγυλή τράπεζα με τους πρεσβευτές της δράσης (Αθανάσιος Κατσαρός, Γιώργος Παπαναστασίου, Στέλλα Τρυφωνίδου και Γιώργος Ερρίκος Χλαπάνης) οι οποίοι θα παρουσιάσουν «Οδηγίες για το εργαλείο eSafety Label με ερωταπαντήσεις για τη βέλτιστη αξιοποίησή του».
Την αποτίμηση και το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Άρης Λούβρης Εθνικός Συντονιστής eSafety Label.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδειχτεί η αξία της ψηφιακής ασφάλειας και ειδικότερα το αξιόλογο υλικό που δημιουργείται στα ελληνικά σχολεία που συμμετέχουν ενεργά. Επιθυμητή είναι η διερεύνηση του σχήματος των πρεσβευτών και σε πρώτη φάση ο διπλασιασμός του.
Πηγή: usay
ΚοινοποίησηShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter