1η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον”

To 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα “Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον”. Ο διαγωνισμός απευθύνονταν σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών, υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco.

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την Ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας. Η Οργανωτική επιτροπή  σήμερα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Το σχολείο μας βραβεύτηκε με την πρώτη θέση στην κατηγορία “Διήγημα” με το έργο “Προσωπική Ιστορία” της μαθήτριας Βασιλοπούλου Μυρτώς. Παιδαγωγικά υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κυρία Ασημίνα Ταράτσα. Η εκδήλωση βράβευσης θα γίνει τον Οκτώβριο 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης ο μαθητής μας Παπαδόπουλος Θεόδωρος έλαβε έπαινο για τη συμμετοχή του στην κατηγορία “Μουσική Σύνθεση”. Παιδαγωγικά υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κυρία Γκρίνια Αθηνά.

Μπράβο παιδιά!

Δείτε το διήγημα της Βασιλοπούλου Μυρτώς στη Νεοελληνική Γλώσσα και στην Ποντιακή Διάλεκτο.

Ακούστε παρακάτω τη μουσική σύνθεση του Θοδωρή Παπαδόπουλου.

ΚοινοποίησηShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter