Βραβεύσεις μαθητών/τριών στο 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής βραβεύτηκαν μαθητές και μαθήτριές μας για τις πολύπλευρες δράσεις τους. Συγκεκριμένα:
 • Ο μαθητής του σχολείου μας Κατσιμπάρδης Δημήτρης βραβεύτηκε για την συμμετοχή του ως σκιτσογράφος στην σειρά ντοκιμαντέρ «ΓΙΑΤΙ 21; 12 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ» που προβάλλεται στην ΕΡΤ2.
 • Τρεις μαθητές του σχολείου μας, ο Κοτσαρίδας Ιωάννης, η Σταύρου Έλενα και η Πρέζα Αλεξάνδρα, βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ες αύριον τα σπουδαία ? Οι καραντινιέρηδες” παραγωγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σκηνοθετών που προβλήθηκε από την ΕΡΤ2. Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας ήταν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής και συμμετείχαν σε διαδικτυακά μαθήματα θεατρικής αγωγής υπό την καθοδήγηση της ηθοποιού κας Τρύφωνα Ευστρατίας και υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.
 • Ο μαθητής του σχολείου μας Νικόλαος Χοντζέας βραβεύτηκε για την επίδοσή του στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οικονομικών 2021. Επίσης η μαθήτριά μας Αργυρώ Ναλμπάνη βραβεύτηκε για την επίδοσή της στην Οικονομική Ολυμπιάδα. Τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής είχαν την στήριξη της καθηγήτριας τους Αικατερίνης Χατζιάρα ? Οικονομολόγου.
 • Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας βραβεύτηκε για την προσφορά της. Η ομάδα αποτελείται από τους καθηγητές Ασημίνα Ταράτσα, Μιχάλη Καϊσίδη, Χρήστο Ασημακόπουλο, Γιάννη Σαραντόπουλο και τους/τις μαθητές/τριες Καταζά Νικόλαο, Ναλμπάνη Αργυρώ, Μελάνη Ελευθερία, Νταντάμη Μαργαρίτα, Δορδοκίδη Ευάγγελο, Γαλανόπουλο Ιωάννη, Πρέζα Αλεξάνδρα, Ραπανάκη Δημήτριο, Τζατζιμάκη Στυλιανό κλπ
Η ομάδα μέσα σε δύο χρόνια υλοποίησε δυο περιβαλλοντικά προγράμματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου «Οικολογικά σχολεία» : α. Ανακύκλωση Ζωής β. Κομποστοποίηση στο σχολείο Παράλληλα δημιουργήθηκαν επιπλέον ομάδες εθελοντών – μαθητών, οι οποίοι  :
 1. ήρθαν σε επικοινωνία – συνεννόηση με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για την διαχείριση των απορριμμάτων και την προμήθεια κάδων ανακύκλωσης στο σχολείο
 2. μετέφεραν καθημερινά τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο) από τους αυτοσχέδιους κάδους ανακύκλωσης που κατασκεύασαν μέσα στο σχολικό χώρο, στις κοντινές γωνίες ανακύκλωσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής
 3. ανέλαβαν τη σύνταξη ενημερωτικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς τους γονείς/κηδεμόνες της μαθητικής κοινότητας σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων
 4. συμμετείχαν σε πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μικροσυσκευών
 1. συμμετείχαν σε δεντροφύτευση στην περιοχή της Μονής Νταού Πεντέλης
 2. κομποστοποίησαν τα φυτικά υπολείμματα του σχολικού κήπου
 3. εγκατέστησαν στον κήπο σύστημα στάγδην άρδευσης, για την εξοικονόμηση νερού
 4. δημιούργησαν αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν στις αίθουσες και βίντεο
 5. δημιούργησαν οικολογική σελίδα στην ιστοσελίδα του σχολείου
 6. συμμετείχαν στον διαγωνισμό για δράσεις αειφορίας των bravo schools
Ευχαριστούμε την αρμόδια Αντιδημαρχία του Δήμου  Αγίας Παρασκευής για την αναγνώριση της προσπάθειας των νεαρών μαθητών μας!  
ΚοινοποίησηShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter