ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων συνεχίζουμε τη μακρά παράδοση του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής στη δημιουργία Ομίλων μέσω των οποίων οι μαθητές μας αποκτούν δεξιότητες ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν και τα ταλέντα και τις κλίσεις τους. Οι Ομιλοι που αποφασίστηκε να δημιουργηθούν κατά το τρέχον σχολικό έτος 2023 2024 είναι οι εξής:
1.ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ
Με την καθοδήγηση της φιλολόγου κυρίας Δ. Σπυρουνάκου.
Το ταξίδι μας στο χώρο του Βιβλίου θα αρχίσει με το έργο του εξαιρετικού συγγραφέα και πρώην Διευθυντή του σχολείου μας κυρίου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ με τίτλο:
«Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ»
Το βιβλίο αυτό δεν είναι μόνο η ζωή του μπάρμπα Θανάση Αμερικάνου, αλλά και η ζωή της Νεότερης Ελλάδας, μιας και αναφέρεται στο Μακεδονικό αγώνα, στην μετανάστευση στην Αμερική, στον αγώνα των Ελλήνων στην ξενιτιά, στη βεντέτα στη Μικρασιατική καταστροφή, στην οικονομική κρίση του 1932, στους δύο Παγκόσμιους πολέμους και στον εμφύλιο πόλεμο.
2.ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ, Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μέσα από την 7μηνη δράση του ομίλου της «εκπαιδευτικής ρομποτικής» οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εισαχθούν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες κάνοντας χρήση του μικροελεγκτή Arduino. Συναρμολογώντας ποικίλα ηλεκτρονικά κυκλώματα θα εισαχθούν τόσο στον τρόπο λειτουργίας τους όσο και στον τρόπο λειτουργίας των υλικών εξαρτημάτων τους.
Τα ποικίλα παιδαγωγικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι μαθητές με την συμμετοχή τους στον όμιλο της ρομποτικής είναι αυτά της διερεύνησης, του σχεδιασμού, της κατασκευής λύσεων, της
εμπλοκής τους σε πρακτικές εφαρμογές φυσικών επιστημών και της απόκτησης δεξιοτήτων προγραμματισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.
3. ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΡΙΦΩΝ (M.L.G.), υπεύθυνος: Χ.Ασημακόπουλος.
Σκοπός του ομίλου MLG είναι η δημιουργία και ανάπτυξη αναλυτικής σκέψης, λογικής και κριτικής ικανότητας των μαθητών προς επίλυση προβλημάτων τα οποία έχουν συνάφεια με τα μαθηματικά.
Όπως: προβλήματα λογικής, πιθανοτήτων, στατιστικής, γρίφων, παράδοξων, puzzles, κρυπτόλεξων κλπ.
Share this…