Μαθητικό Συνέδριο για το Βυζάντιο

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, με το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου και με τη Διεύθυνση Δ.Ε. Β? Αθήνας διοργάνωσαν στις 5 Απριλίου 2016 μαθητικό συνέδριο με θέμα:

«Το Βυζάντιο ανάμεσα στην Αρχαιότητα και στη σύγχρονη Ελλάδα».

Το συνέδριο διεξήχθη στο Αμφιθέατρο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής συμμετείχε με ομάδα έξι μαθητών (Αρμαδώρου Κωνσταντίνα, Μπιτάκου Έφη, Νικολοπούλου Ίλια, Παππά Τζίνα, Πετειναρέλη Μαρία, Χατζόπουλος Πέτρος), υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου και υποδιευθύντριας του σχολείου μας κυρίας Αθηνάς Γκρίνια. Η εργασία μας είχε θέμα:

«Η εστίαση στο Βυζάντιο και οι διατροφικές συνήθειες των Βυζαντινών: αναβίωση της αρχαιότητας και επιβίωση ως σήμερα».

Στόχος του συνεδρίου ήταν να ενθαρρύνει την ομαδικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών, να συμβάλει στην περαιτέρω εξοικείωσή τους σε θέματα κριτικής ανάλυσης και σύνθεσης και να αφυπνίσει το ενδιαφέρον τους στην έρευνα και τη μελέτη της ελληνικής ιστορίας.

Τις εργασίες των μαθητών θα αξιολογήσει μια επταμελής επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Πρύτανη και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, τον Αθανάσιο Μαρκόπουλο, καθηγητή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Νίκο Κούκη, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τον Αντώνη Μυκωνιάτη, φιλόλογο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, την Μαρία Κωττούλα, Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, την Φωτεινή Μεταξάκη, Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β΄ Αθήνας και την Μαρία Αλεξοπούλου, επίτιμη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β΄ Αθήνας.

Για να δείτε την παρουσίαση μας πατήστε ΕΔΩ. afisa_vizantio