Εκδρομή Γ τάξης στα Χανιά (Κρήτη)

Για το σχολικό έτος 2016-2017 η πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ? τάξης πραγματοποιήθηκε από 1/12/2016 έως 6/12/2016 στα Χανιά της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές επισκέφτηκαν:

1. Στα Χανιά: Το Ναυτικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το τζαμί των Γενιτσάρων, τη Βενετσιάνικη Εκκλησία, τον Προμαχώνα San Salvadore, την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, τους τάφους των Βενιζέλων και το συμμαχικό νεκροταφείο της Σούδας.

2. Στο Ρέθυμνο: Τη Λότζα (λέσχη) κτισμένη το 16ο αιώνα, τη Μεγάλη Πόρτα, μια από τις πύλες που απέμειναν από την Ενετική Οχύρωση του 1540-1570 και τη Μονή Αρκαδίου.

arkadi

3. Στο Ηράκλειο: Το ενυδρείο (το μεγαλύτερο κέντρο θαλάσσιας επιστήμης και ανάδειξης του μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου στην Μεσόγειο) και τα Μινωικά Ανάκτορα της Κνωσού (ξενάγηση).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής όλοι οι μαθητές συνεργάστηκαν αρμονικά με τους συνοδούς καθηγητές και τους συνεργάτες του ταξιδιωτικου γραφείου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχαριστούμε θερμά τον αρχηγό της εκδρομής και του συνοδούς καθηγητές για την άψογη τέλεση των καθηκόντων τους.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο κ. Σίδερης Σπυρίδων.

Συνοδοί καθηγητές ήταν οι: κ. Ασημακόπουλος Χρήστος, κ. Αθανασόπουλος Φίλιππος, κ. Πάλμος Νεκτάριος και κα.Ταράτσα Ασημίνα

  Σημείωση:

Λόγω της απεργίας των ναυτεργατών οι μαθητές μας παρέμειναν στην Κρήτη σχεδόν ένα 24ωρο παραπάνω από το προγραμματισμένο με κίνδυνο περαιτέρω “εγκλωβισμού”. Τελικά επέστρεψαν αεροπορικώς έπειτα από συνεργασία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ουσιαστική υπήρξε και η συμβολή του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου  Σπίρτζη, καθώς και του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίοι διενέργησαν τις επαφές με τις τρεις αεροπορικές εταιρίες για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών. Τέλος, για την περίπτωση του σχολείου μας, εκτός από τις ενέργειες του Διευθυντή κ. Μποζινάκη και της Υποδιευθύντριας κας Κουρεμένου, θετική ήταν και η παρέμβαση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Σταθόπουλου.