Κομποστοποίηση

Σχολικό έτος 2017-2018

Με πολύ φαντασία κι ενθουσιασμό οι μαθητές των δύο τμημάτων της Α? Λυκείου, που παρακολουθούν το μάθημα επιλογής «Διαχείριση Φυσικών Πόρων» συνέχισαν την περσινή παράδοση κατασκευάζοντας έναν αυτοσχέδιο κομποστοποιητή. Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν οι δύο διδάσκοντες του μαθήματος κα Ταράτσα και κος Πλέγας, ο κος Σαραντόπουλος για την προμήθεια των ξύλων, η φύλακας του σχολείου κα Χαροκόπου και η διοίκηση του σχολείου που υποστηρίζει τέτοιες δράσεις. Ελπίζουμε ότι με την αναμενόμενη ένταξη του Δήμου Αγίας Παρασκευής σε πρόγραμμα κομποστοποίησης το σχολείο μας να προμηθευτεί τον ειδικό καφέ κάδο.

Σχολικό έτος 2016-2017

Με αφορμή την ερευνητική εργασία του τμήματος Α1 με θέμα: “Διατροφή και Περιβάλλον”, ξεκινάμε στο σχολείο μας πρόγραμμα κομποστοποίησης, δηλαδή τη δημιουργία οργανικού χώματος πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία από τα οικιακά απορρίματα φυτικής προέλευσης και τα ξερόχορτα από τις γλάστρες. Καλούμε τους μαθητές του σχολείου να συμμετάσχουν σε αυτήν τη δραστηριότητα για να δημιουργήσουμε το δικό μας βιολογικό λίπασμα.Υπεύθυνη για τη δράση είναι η καθηγήτριά μας κυρία Ασημίνα Ταράτσα.

Για περισσότερες πληροφορίες για την κομποστοποίηση πατήστε ΕΔΩ.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 βραβεύτηκε η δράση των μαθητών της Α? Λυκείου που επέλεξαν το μάθημα «Διαχείριση Φυσικών Πόρων» από τον Σ.Β.Α.Π. (Διαδημοτικό Σύνδεσμο για την Βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων).

Το βραβείο «Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας» παρέλαβε η υπεύθυνη καθηγήτρια Α. Ταράτσα από τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Σταθόπουλο που παραβρέθηκε στην τελετή απονομής.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου δώρισε επιπλέον στο σχολείο μας 20 βιβλία περιβαλλοντικού περιεχομένου με τίτλο «Εξέλιξη» και περιλαμβάνει ενότητες που αφορούν : το σύμπαν, τα άστρα, τη γεωλογική εξέλιξη της γης, τη θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη της ζωής, τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Δείτε την παρουσίαση του σχολέιου μας ΕΔΩ.