Κινηματογραφικές Διαδρομές για Νέους

Το 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής επιλέχτηκε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. να συμμετάσχει στη δράση «Κινηματογραφικές Διαδρομές για Νέους» που υλοποιεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Euforia ΙΙ ? European Films for Innovative Audience Development.

Στόχος της δράσης είναι, με τη βοήθεια έμπειρων κινηματογραφιστών, να διερευνηθούν αφηγηματικές τεχνικές και να αποτυπωθούν έννοιες όπως πρόσφυγας, προσφυγιά, μετανάστευση, άλλος. Παράλληλα, επιδιώκεται να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τους κανόνες και τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις αξίες που τα στηρίζουν και τους μηχανισμούς που τα προστατεύουν, ώστε να απολαμβάνουν και να ασκούν τα δικαιώματά τους αλλά και να σέβονται και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των άλλων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές και οι μαθήτριες με μια κάμερα στο χέρι θα περιηγηθούν σε πόλεις, γειτονιές και δομές υποδοχής επιδιώκοντας να δημιουργήσουν ντοκιμαντέρ μικρούς μήκους (7? ? 10?).

Η εκπαιδευτική δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα των μηνών Απριλίου ? Ιουνίου 2017 και στη διάρκεια της θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στα συμμετέχοντα σχολεία από συνεργάτες του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, η ομάδα της δράσης Student Digital Short απαρτίζεται από τους: Δελιδάκη Ειρήνη (Οργάνωση Παραγωγής), Κουντουρά Παναγιώτη (Επιμέλεια Σκηνοθεσίας), Κουτσιαμπασάκο Δημήτρη (Επιμέλεια Σκηνοθεσίας), Μπακάλη Γιώργο (Επιμέλεια Σκηνοθεσίας), Καρμίρη Άννα, Γαλάνη Ελένη και Ζορμπά Νιόβη (Εικονοληψία ? Επεξεργασία Υλικού).

Υπεύθυνος της δράσης ορίστηκε ο εκπαιδευτικός Τσακατούρας Χρήστος.