Καμπάνια «Πιάσε μου το χέρι»

Οι Δήμοι Χαλανδρίου και Αγ.Παρασκευής σε συνεργασία με την «Εφημερίδα των Συντακτών», την «Αλληλεγγύη για όλους» και το δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα» ανακοινώνουν την διοργάνωση της συνέχισης της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου».

Σκοπός της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των τοπικών κοινωνιών για το μεγάλο θέμα της σύγχρονης προσφυγιάς και της μετανάστευσης, η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης στην Ελλάδα όπου  η προσφυγιά και η μετανάστευση είναι σύμφυτη με την ιστορική πορεία της χώρας αλλά και η έμπρακτη στήριξη των προσφύγων από τους μαθητές των πόλεων.

Η καμπάνια για ένα μήνα (11/01-10/02) πραγματοποιήθηκε στους Δήμους Ν.Ιωνίας και Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με εκθέσεις, εκδηλώσεις και συζητήσεις αλλά και με τη συγκινητική συμμετοχή των μαθητών των δημόσιων σχολείων οι οποίοι γέμισαν χιλιάδες σακίδια με πράγματα χρήσιμα για τους συνομηλίκους τους που αντιμετωπίζουν ένα ταξίδι δύσκολο και μακρύ, προσπαθώντας να αποφύγουν τον πόλεμο, την βία και την εξαθλίωση στις πατρίδες τους.

Σ? αυτό λοιπόν τον αγώνα ανάδειξης της ανθρωπιάς μας και του πολιτισμού μας, οι Δήμοι Χαλανδρίου και Αγ.Παρασκευής παρέλαβαν την «σκυτάλη» με συγκεκριμένες δράσεις.

Το 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια «Πιάσε το χέρι μου». Την Τετάρτη 02 Μαρτίου 2016 στις 6μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η έναρξη της καμπάνιας  με την παράδοση στα σχολεία των σακιδίων και των απαραίτητων υλικών για την στήριξη των παιδιών των προσφύγων.

prosfyges-sxoleiaΦωτ: Γιάννης Ζινδρίλης

Η δράση ολοκληρώθηκε στις 19 Απριλίου 2016 όταν αντιπροσωπία μαθητών του 1ου & 3ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής και αντίστοιχες του Χαλανδρίου παρέδωσαν τα σακίδια στα προσφυγόπουλα στον καταυλισμό του Σκαραμαγκά. Τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ συνόδευσαν οι καθηγητές Χρήστος Ασημακόπουλος και Νεκτάριος Πάλμος.

3Φωτ: Μαίρη Ριζκ Καρακατσάνη