Εξοικείωση με ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία

Στο πλαίσιο της συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα e-twinning “Tourisme sportif et Commerce International” ( «Αθλητικός Τουρισμός και Διεθνές Εμπόριο»), καινοτόμων πρακτικών στη διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας και της εξοικείωσης των μαθητών με ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία, οι μαθητές της Γαλλικής Γλώσσας ενημερώθηκαν για δωρεάν online εφαρμογές πολυμέσων. Χρησιμοποιώντας εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας – Pixlr, επεξεργασίας Ήχου – Audacit, ηχογράφησης – Vocaroo, Easel.ly – Δημιουργία Infographic, PosterMyWall – Δημιουργία poster και  Quizlet, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια ψηφιακή εικόνα, να επεξεργαστούν αλλά και να “ανεβάσουν” και να “κατεβάσουν” αρχεία εικόνας, ήχου και βίντεο.

Οι μαθητές δημιούργησαν τα πρώτα logo – λογότυπα της εικονικής επιχείρησης που θα υλοποιήσουν στο ανωτέρω πρόγραμμα e-twinning και αφίσες με περιβαλλοντικά θέμα.

Πατήσετε ΕΔΩ για να δείτε τις πρώτες δημιουργίες των μαθητών Μαρτζάκλη Ειρήνης (Α2), Μπεκιάρη Αγάπης (Α3), Τσαλαπάτα Ελένης (Α4), Θεοχάρης Άννας (Β2).

                 
Share this…