Νεαπόλεως 5, 153 41 Αγία Παρασκευή Αττικής | Τηλέφωνο: 2106012959|email: mail@1lyk-ag-parask.att.sch.gr

Ανακοινώσεις

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Στο πλαίσιο της διδασκαλίας της Γαλλικής Γλώσσας ως δεύτερη Ξένη Γλώσσα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου του 1 ου Ενιαίου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής κατά το σχολικό έτος 2023-2024 εκπόνησαν δημιουργικές και ερευνητικές εργασίες, οι οποίες παρουσιάστηκαν στη μαθητική κοινότητα, με στόχο τη γνωριμία με τον γαλλικό και γαλλόφωνο πολιτισμό, την απόκτηση διαπολιτισμικής, την επαφή με τη γαλλική λογοτεχνία και ζωγραφική, την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την εύρεση και τη σύνθεση πληροφοριών. Οι μαθητές και μαθήτριες ξεκινώντας από τη παρουσίαση της σημασίας της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ξένων Γλωσσών και των γαλλόφωνων χωρών, παρουσίασαν γαλλικές ή γαλλόφωνες πόλεις/χώρες (Παρίσι, Μασσαλία, Νάντη, Λυών, Βέλγιο- Βρυξέλλες, Ελβετία- Γενεύη), Γάλλους/Γαλλόφωνους επιστήμονες (Ρενέ Ντεκάρτ, Σαρλ ντε Κουλόμπ, Λουί Παστέρ, Μαρί Κιουρί), πνευματικά και φιλοσοφικά κινήματα (Κλασικισμός, Διαφωτισμός, Ρομαντισμός, Ιμπρεσιονισμός, Υπερρεαλισμός) μέσα από το λογοτεχνικό ή εικαστικό έργο Γάλλων/Γαλλόφωνων δημιουργών (Ζαν νετ Λαφοντέν «Οι Μύθοι», Μολιέρος « Ο κατά φαντασίαν Ασθενής», «Ο Αρχοντοχωριάτης», «Ο Ταρτούφος», Μοντεσκιέ, Ζαν Ζακ Ρουσό «Αιμίλιος ή Περί Αγωγής», Βολτέρος, Βικτώρ Ουγκό – «Οι Άθλιοι», «Η Παναγία των Παρισίων», Ζακ Πρεβέρ «Διάλογοι», Αντρέ Μπρετόν «Νάντια», Σαρλ Μποντλέρ «Τα Άνθη του Κακού» Ευγένιου) και ζωγράφων (Ντελακρουά, Κλόντ Μονέ). Επίσης, παρουσιάστηκαν βιογραφικά στοιχεία του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, έργα σύγχρονων συγγραφέων, όπως «Ο Μικρός Πρίγκηπας του Αντουάν Σαν Εξυπερύ, «Ο Ξένος» του Αλμπέρ Καμύ, και η συμβολή του τον Ρενέ Γκοσσινί (« Αστερίξ», «Ιζονγκούντ»,) στην κουλτούρα των κόμικς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι μαθητές έδειξαν για τη γαλλική υψηλή ραπτική παρουσιάζοντας βιογραφικά στοιχεία και δημιουργίες της Κοκό Σανέλ και του Λουί Βιτόν, αλλά και για την κινηματογραφική δημιουργία του Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γραβά. Τέλος, οι μαθητές/τριες παρουσίασαν τις καινοτομίες των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο/Αύγουστο 2024 στο Παρίσι, ιδιαίτερα αξιοθέατα του Παρισιού (Το μουσείο του Λούβρου, η Αψίδα του Θριάμβου, το Στάδιο της Γαλλίας, ο Πύργος του Άιφελ), τα Κάστρα Του Λίγηρα και γαλλικά έθιμα (« Le Chandeleur», Το καρναβάλι της Νίκαιας) και φεστιβάλ (Το κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών). Η παρουσίαση δημιουργικών εργασιών έδωσαν έναυσμα για συζήτηση και διάλογο. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την εκπόνηση των ερευνητικών και δημιουργικών εργασιών τους, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Αποτελέσματα Φοίτησης

Ανακοινώνουμε ότι η φοίτηση των μαθητών και των τριών τάξεων Α,Β,Γ του 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής χαρακτηρίζεται  ως επαρκής.

ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΩΡΑΡΙΟ 1η βάρδια : 8:30 – 10:30 Οι εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας είναι τρίωρης διάρκειας 2η βάρδια : 11:00 – 13:00 Την Δευτέρα 20/5/24 η 2η βάρδια ξεκινά στις 11:30 Οι μαθητές να προσέρχονται στο σχολείο ένα τέταρτο νωρίτερα από την έναρξη των εξετάσεων. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΚΕ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΕΤΟΥΣ 2024.

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΠΕΥΝΘΥΜΙΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΚΕ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΕΤΟΥΣ 2024.

https://www.minedu.gov.gr/stratiotikes-sxoles/58201-22-04-26

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ

Διευκρινίσεις σχετικά με τις εξετάσεις για την εισαγωγή σπουδαστών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών των (Α.Ε.Ι.)

Σχετικά με την εξέταση του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» για την εισαγωγή σπουδαστών στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής κάνετε κλικ εδώ.

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός: Μαθηματικών Λογικής και Γρίφων.

Το Σάββατο 13 Απριλίου διεξήχθει ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός: Μαθηματικών Λογικής και Γρίφων.
Το σχολείο μας πιστό στην παράδοση 6 ετών συμμετείχε με13 μαθητές, την προετοιμασία των οποίων είχε αναλάβει ο Μαθηματικός του Σχολείου μας κ. Χρήστος Ασημακόπουλος.
Και φέτος το σχολείο μας διακρίθηκε, ως το μόνο δημόσιο Σχολείο που κατάφερε να φτάσει στον ημιτελικό γύρο.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας!
Πολλές ευχαριστίες και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο κ. Γιώργο Βοζίκη, για την πολύπλευρη συμπαράσταση!

Επίσκεψη της Ισπανίδας καθηγήτριας Γαλλικής γλώσσας κας Gwenaelle Henry

Επίσκεψη στο σχολείο μας της Ισπανίδας καθηγήτριας Γαλλικής γλώσσας κας Gwenaelle Henry από το σχολείο ” IES Santiago Grisolia ” στην πόλη Cuenca, της Ισπανίας. Η εκπαιδευτικός βρίσκεται την τρέχουσα εβδομάδα στο 1ο ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS/ΚΑ1, δράση “Job shadowing” (Παρακολούθηση εργασίας). Στόχος της κινητικότητας είναι η ενίσχυση της ευρωπαικής διάστασης της διδασκαλίας με την ανταλλαγή καλών πρακτικών και ιδεών μέσω της παρατήρησης και της διάδρασης με ομότιμους, η διαπολιτισμικότητα και η γνωριμία της πολιτιστικής κληρονομιάς των δυο χωρών, η σύναψη σχέσεων για μελλοντική συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών. Η Ισπανίδα εκπαιδευτικός ενσωματώθηκε στο μάθημα των Γαλλικών μαζί με την κα Σωτηρίου. Της προσφέρθηκαν χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα και η χορευτική ομάδα του σχολείου υπό την καθοδήγηση της κας Α. Σαμοίλη χόρεψε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ

Διαβίβαση δελτίου τύπου για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακαδημαϊκού έτους 2024-2025». Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.