Νεαπόλεως 5, 153 41 Αγία Παρασκευή Αττικής | Τηλέφωνο: 2106012959|email: mail@1lyk-ag-parask.att.sch.gr

Εθελοντικές δράσεις μαθητών

Περιβαλλοντικές δράσεις 2021-2022

Οι μαθητές μεταφέρουν καθημερινά τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο) από τους κάδους που βρίσκονται μέσα στο σχολικό χώρο, στις κοντινές γωνίες ανακύκλωσης του Δήμου  Αγίας Παρασκευής.

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
   Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε στην 3η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2020 που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.
    Η Αναδάσωση, η οποία έγινε με τη μέθοδο της φύτευσης βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών είχε σαν κύριο στόχο την ενίσχυση και τη συμπλήρωση των ήδη αναδασωμένων περιοχών.
 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

α) ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ

Δεν εγκαταλείπουμε στη φύση τις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές μας ή δεν τις παρατάμε στο πεζοδρόμιο με αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον. Απαλλασσόμαστε από τις ηλεκτρικές συσκευές μας χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Τους δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Τις ανακυκλώνουμε.

β)  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ

 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΦΙΣΑΣ
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ – ΦΥΤΕΜΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

  Οι μαθητές ευαισθητοποιούνται σε διαδικασίες ανακύκλωσης απορριμμάτων φυτικής προέλευσης και ενημερώνονται για τα οργανικά λιπάσματα και την ευρύτερη αξία και χρήση της βιομάζας. 
? ?
 
 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Κ.Π.Ε. ΛΑΥΡΙΟΥ

Την Τρίτη 25/2/20 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Λαυρίου των μαθητών που συμμετέχουν στα περιβαλλοντικά προγράμματα “Ανα-κύκλωσ-η Ζωής” και “Κομποστοποίηση στο σχολείο” με τους υπεύθυνους καθηγητές Α. Ταράτσα, Μ. Καϊσίδη, Χ. Ασημακόπουλο και Ι. Σαραντόπουλο. Τα μέλη των περιβαλλοντικών ομάδων ενημερώθηκαν και συμμετείχαν σε διαδικασίες κομποστοποίησης και πραγματοποίησαν δημοσκόπηση σχετική με θέματα ανακύκλωσης σε κατοίκους του Λαυρίου, αποκομίζοντας μια ξεχωριστή εμπειρία!

Παρουσίαση της επίσκεψης “ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ“.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν έρευνα στο δήμο Λαυρίου σχετικά με την ανακύκλωση. Για να δείτε τα αποτελέσματά τους κάντε κλικ εδώ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ
Τοποθέτηση ποτιστικού συστήματος για στάγδην άρδευση στον σχολικό κήπο
Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές οι μαθητές τοποθέτησαν λάστιχα για στάγδην άρδευση σε αρωματικά φυτά και καλλωπιστικούς θάμνους. Οι μαθητές μαθαίνουν πρακτικές για εξοικονόμηση νερού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των φυτών του σχολικού κήπου κατά του θερινούς μήνες, όπου επικρατούν έντονες ξηροθερμικές συνθήκες.