10η συνάντηση μαθητικής δημιουργίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Την Κυριακή 17/4/2016 και ώρα 21.00 η θεατρική ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε στο θεατράκι του 2ου Γυμνασίου την τραγωδία «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή συμμετέχοντας στη 10η συνάντηση μαθητικής δημιουργίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Πριν την έναρξη της παράστασης δόθηκαν ειδικοί έπαινοι σε μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν σε προηγούμενα μαθητικά φεστιβάλ και σήμερα συνεχίζουν επαγγελματικά την ενασχόληση τους με την τέχνη.

Τίτλος: «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή Μετάφραση: Κώστας Γεωργουσόπουλος Σκηνοθεσία-Διδασκαλία-Μουσική Επιμέλεια: Σοφία Αθανασοπούλου Σκηνικά-Κοστούμια: Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη Φωτογραφίες-Βίντεο: Ιωσηφίνα Θώμου Συνοδός Εκπαιδευτικός: Γκρίνια Αθηνά, υποδιευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής

Ο Ορέστης, γιος του Αγαμέμνωνα, επιστρέφει στις Μυκήνες με τον παιδαγωγό του για να τιμωρήσει την Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο, δολοφόνους του πατέρα του. Η Ηλέκτρα θρηνεί τον πατέρα της και επιζητεί την τιμωρία των δολοφόνων του. Συμμετέχουν: Φίλιππος Γιαλιτάκης, Γιώργος Γιάννης, Λυδία Κούρου, Ελένη Πύρρου, Ιωάννα Τσαρουχά, Μιχάλης Ρεμούνδης, Αναστασία Γεωργιοπούλου, Χριστιάννα Γκούμα, Σοφία-Πηνελόπη Διώχνου, Μυρτώ Αθουσάκη.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, η χορευτική ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε στο κλείσιμο της 10ης Συνάντησης Μαθητικής δημιουργίας με τρεις παραδοσιακούς χορούς (Μαλεβιζιώτης, Μπουγατσιάς, Κοτσάρι).

Φωτογραφίες: Μπαλάσκας Αθανάσιος