Σύγχρονα εξ αποστάσεως μαθήματα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

μετά την απόφαση της πολιτείας για γενικευμένα περιοριστικά μέτρα μέχρι και τις 30/11 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

? Τη Δευτέρα 9/11/2020 θα ξεκινήσουν τα σύγχρονα εξ αποστάσεως μαθήματα μέσω της πιστοποιημένης πλατφόρμας Webex και με καθολική συμμετοχή των διδασκόντων καθηγητών του σχολείου μας. Επικουρικά, μετά από συνεννόηση διδασκόντων-μαθητών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πιστοποιημένες πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης e-class και e-me. Επιπλέον, δύναται να υπάρχει επικοινωνία των εκπαιδευτικών με τους γονείς/κηδεμόνες μέσω των υπηρεσιακών τους email.

? Το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύσει είναι αυτό με ημερομηνία έκδοσης 26-10-2020. http://1lyk-ag-parask.att.sch.gr/orologio2020/

? Τα διαλείμματα μεταξύ των μαθημάτων θα πραγματοποιούνται ανά ώρα όπως ίσχυε πριν την έναρξη των περιοριστικών μέτρων. http://1lyk-ag-parask.att.sch.gr/orario/

? Οι διοικητικές λειτουργίες του σχολείου θα συνεχιστούν, αλλά η επικοινωνία με τους γονείς θα γίνεται μόνο μετά από ραντεβού.

? Όσες φορητές συσκευές διέθετε το σχολείο μας (τάμπλετ και λάπτοπ) δόθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που είχαν ανάγκη. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν οι υποδομές του σχολείου για να εξυπηρετήσουν τους εκπαιδευτικούς που έχουν πρόβλημα σύνδεσης.

? Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης κινητού τηλεφώνου μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας διότι σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ, όταν συνδέεται μαθητής/τρια σε webex καθώς και στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (πλατφόρμες e-me και e-class) δεν χρεώνεται για τη χρήση από οποιαδήποτε εταιρία κινητής τηλεφωνίας και αν κάνει χρήση.

? Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/τρια δεν συμμετέχει σε διαδικτυακό μάθημα οι απουσίες του προσμετρώνται. Ο γονιός όμως θα πρέπει να επικοινωνεί με το σχολείο για να διευκρινίσει αν απουσιάζει λόγω προβλήματος σύνδεσης ή από ασθένεια.

? Στην ιστοσελίδα του σχολείου θα αναρτώνται όλες οι επίσημες ανακοινώσεις και θα αποστέλλονται και ενημερωτικά email στους γονείς και κηδεμόνες.

? Θα αποσταλεί μέσα στο Σαββατοκύριακο αναλυτικό email με τους συνδέσμους των καθηγητών και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από την ομάδα υποστήριξης.

? Αν υπάρξει οποιαδήποτε νέα διευκρίνιση από το Υπουργείο Παιδείας θα σας ενημερώσουμε.

Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους! Θα το ξεπεράσουμε και αυτό με υπομονή, επιμονή και διάθεση συνεργασίας.

 
Share this…