Αειφόρος Ανάπτυξη ? Πράσινες Λύσεις

To 1o Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ΚΑ1 με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη ? Πράσινες Λύσεις» συνεργάστηκε με την Αντιδημαρχία Πρασίνου, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής και έτσι σήμερα ολοκληρώθηκε η δημιουργία ενός «Μικρού Πράσινου Σημείου» εντός του σχολικού χώρου. Πρόκειται για μια συστοιχία δίτροχων κάδων επτά ρευμάτων ανακύκλωσης (λαμπτήρες, οικιακές μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μέταλλο/πλαστικό, χαρτί/χαρτόνι, βιοαπόβλητα, τηγανέλαια) τοποθετημένων εντός σταθερού πλαισίου. Με αυτό τον τρόπο το σχολείο μας πρωτοπορεί και ευελπιστεί να γίνει εστία μετάδοσης καλών πρακτικών στην τοπική κοινωνία που σχετίζονται με το περιβάλλον, την οικολογία και την βιώσιμη ανάπτυξη.
Ευχαριστήσουμε θερμά τους συντονιστές εκπαιδευτικούς του προγράμματος κα Ασημίνα Ταράτσα, κ. Ασημακόπουλο Χρήστο, κ. Καϊσίδη Μιχάλη, κ. Σαραντόπουλο Ιωάννη, κ. Μπαλάσκα Αθανάσιο και το Διευθυντή του σχολείου κ. Αθανάσιο Αναστασίου για την έμπρακτη και συνεχή προσπάθεια διαμόρφωσης περιβαλλοντικής κουλτούρας στους μαθητές μας.
Από την πλευρά του Δήμου Αγίας Παρασκευής ευχαριστούμε την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Δάβαρη Ελένη και την κα Σοφία Γιαννάκη (Τμήμα Σχεδιασμού, Οργάνωσης & Λειτουργίας Καθαριότητας – Διαχείρισης Απορριμμάτων).
Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ πηγαίνει σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου μας που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια τα τελευταία έτη.
Από το νέο σχολικό έτος ΟΛΟΙ ανακυκλώνουμε!
Share this…