Οδηγίες για COVID19

? Για την επιστροφή στο σχολείο το self-test των μαθητών/τριών πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση της Δευτέρας (10/1).
? Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
? Τη σχολική κάρτα με το αρνητικό αποτέλεσμα οφείλουν να τη φέρουν μαζί τους όλοι οι μαθητές/τριες.
? Ο/Η μαθητής/τρια που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 δεν έρχεται στο σχολείο και παραμείνει σε απομόνωση για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο/η μαθητής/τρια πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός).
? Μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση τουλάχιστον πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, υπό την προϋπόθεση ότι την έκτη μέρα ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) είναι αρνητικός.
? Οι μαθητές που επιστρέφουν στο σχολείο κατά τα παραπάνω, υποχρεωτικά για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες ακόμα χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα.
? Στην εξαιρετική περίπτωση που οι γονείς δεν καταφέρουν έως σήμερα Κυριακή 9-1-2022 να προμηθευτούν δωρεάν self-test από τα φαρμακεία, μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο το πρωί της Δευτέρας 10-1-2022 και ώρα 7.30 π.μ. προκειμένου να προμηθευτούν από αυτά που έχουμε ως απόθεμα (περιορισμένη διαθεσιμότητα) .
ΚοινοποίησηShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter