Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου

27/10/2021 (ώρα 8.30 πμ): Σχολική εορτή, ορισμός σημαιοφόρου και παραστατών, παράδοση σημαίας, απονομή βραβείων και αριστείων σχολικού έτους 2020-2021.
Όλες οι εκδηλώσεις εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθούν σε εξωτερικό χώρο (προαύλιο του σχολείου) λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κίνδυνου διασποράς του κορωνοϊού (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, κλπ). Αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Υπεύθυνη της σχολικής γιορτής είναι η φιλόλογος του σχολείου κα Ελπινίκη Σαρίμβεη.
✅ 28/10/2021: Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, μαθητική παρέλαση
Ο σημαιοφόρος του σχολείου θα προσέλθει στις 9.45 πμ στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής. Στην επίσημη δοξολογία που θα ξεκινήσει στις 10.00 πμ θα εισέλθει στον ναό και θα πάρει τη θέση του (μαζί με τους σημαιοφόρους των άλλων σχολείων) δίπλα στους ιεροψάλτες. Μετά το τα τέλος της δοξολογίας ο σημαιοφόρος θα μετακινηθεί στο μνημείο των πεσόντων για την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων. Ακολούθως θα συναντήσει το υπόλοιπο τμήμα παρέλασης που θα συγκεντρωθεί στις 10.30 πμ στην οδό Αγίου Ιωάννου στο ύψος της οδού Τασσοπούλου (πλατεία Αη-Γιάννη). Η παράταξη θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 10.45 πμ. Η παρέλαση θα γίνει μόνο επί της οδού Αγίου Ιωάννου και τα τμήματα θα διαλυθούν στο Cine Αμαρυλλίς. Την σημαία, το λάβαρο και τα τύμπανα θα τα επιστρέψουν οι μαθητές/τριες την επόμενη μέρα στο σχολείο. Υπεύθυνοι της παρέλασης είναι οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής του σχολείου κ. Παπαδημητρίου και κα. Παπαδοπούλου.
Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.
Επομένως, την ώρα της παρέλασης, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική για τους παρελαύνοντες, αφού θα είναι στοιχισμένοι, ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.
Σημειώνεται ότι η διάρκεια της παρέλασης δεν θα υπερβαίνει τα 60 λεπτά.
ΚοινοποίησηShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter