Ερωτηματολόγιο με θέμα “έφηβοι και διαδίκτυο”

Παρακαλώ τους μαθητές/μαθήτριες (ηλικίες από 15 ετών και άνω) να διαθέσουν 1 λεπτό από τον χρόνο τους για να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο των συμμαθητών τους από το 1ο ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής.

Η παρούσα δημοσκοπική έρευνα εκπονήθηκε από ομάδα μαθητών/τριών του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης “ΣΗ.ΜΑ.-Α.Ε.Π.”, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας. Σκοπός της έρευνας είναι να προσδιορίσει ποια η σχέση των εφήβων με το διαδίκτυο (ηλικίες 15 – 18 ετών)

Η κοινωνική δικτύωση έχει διεισδύσει στο εφηβικό κοινωνικό προσκήνιο και έχει γίνει καθημερινή κοινωνική πρακτική. Αποτελεί μέσο ανάπτυξης φιλίας και διαπροσωπικών σχέσεων. Αυτό που γίνονταν στο παρελθόν στη γειτονία ή αργότερα στο εμπορικό κέντρο, τώρα γίνεται διαδικτυακά στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Οι συγκρούσεις μεταξύ συνομήλικων και οι προβληματικές συμπεριφορές, αντίστοιχα, έχουν μετατοπισθεί στο διαδίκτυο. Κάποια από αυτά τα προβλήματα είναι παλιά ? όπως οι περιπτώσεις του εκφοβισμού (bullying) – που απλά μεταφέρθηκαν στο διαδικτυακό περιβάλλον (cyber-bullying). Το διαδίκτυο έχει επανακαθορίσει τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία οι έφηβοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους. Τα κοινωνικά δίκτυα έγιναν η νέα πραγματικότητα κοινωνικής αλληλεπίδρασης και το νέο πλαίσιο για την εφηβική ανάπτυξη.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Αναστασίου Αθανάσιος κλ. ΠΕ01 Μπαλάσκας Αθανάσιος κλ.ΠΕ12.10 Ταράτσα Ασημίνα, κλ.ΠΕ14.04

*Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 15 ετών και άνω.

Για να δείτε το ερωτηματολόγιο πατήστε ΕΔΩ.

ΚοινοποίησηShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
0

Αφήστε μια απάντηση