Η Γαλλική Λογοτεχνία στη διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας

Ξένη Γλώσσα » Η Γαλλική Λογοτεχνία στη διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των τμημάτων Β4, και Β6 κατά τη διάρκεια του Β΄ Τετραμήνου υλοποίησαν εργασίες μελετώντας τη βιογραφία και το έργο Γάλλων συγγραφέων του 17ου, 18ου, 19ου και  του 20ου αιώνα.  Μέσα από την πεζογραφία και την ποίηση οι μαθητές γνώρισαν την αισθητική πλευρά της Γλώσσας και  καλλιέργησαν διαπολιτισμική συνείδηση μέσα από ένα βιωματικό και πνευματικό ταξίδι αναγνωρίζοντας κοινά κοινωνικά και πολιτικά στοιχεία.

Συγγραφείς και έργα που μελετήθηκαν:

Τμήμα Β4: Jean de la Fontaine , “Les Fables” από τον Α. Πολίτη, Κ. Πλέγας,  Jean – Baptiste Poquelin (Molière) «L’Étourdi ou les Contretemps» («Ο Ασυλλόγιστος» από τη Δ. Παπακωνσταντίνου, Charles Baudelaire “Les fleurs du Mal”, από τον Π. Πατουχέα, τη Λ. Σέμου, ποίημα «L’Albatros» από την Ε. Παπασημακοπούλου, Victor Hugo “Notre- Dame de Paris” από τον Α. Παπαευαγγέλου, τη Μ. Νικολαΐδη, Αntoine Saint-Exupéry “Le Petit Prince” από τον Γ. Παπαθεοδώρου, Ε. Πορφυροπούλου, Κ. Σταυρακάκη, Ν. Πρώιμο,  Paul Eluard από τη Μ. Ντρέου, Ποιήματα: «Στις Ελληνίδες αδελφές μου», «Προσεύχονται οι χήρες και οι μανάδες», από την Ε. Πρέζα, Albert Camus “L’Etranger”«Ο Ξένος» από τον Ε. Ρέτσα.

Τμήμα Β6: Molière, «Le Tartufe» από τον Γ. Χατζηγιαννέλης, Ι. Χρήστου, Victor Hugo, “Les Misérables” από τον Ν. Χριστόπουλος, από τη Μ. Χατζηθανάση και από τη E. Φαρμάκη, Guy de Maupassant “Bel ami”, από τη N. Φαρούκου

Share this…