Η Τεχνολογία στη ζωή των νέων

Ερευνητική Εργασία » Η Τεχνολογία στη ζωή των νέων

Οι μαθητές του Α1 ΓΕ.Λ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, κατά τη διάρκεια του Β? Τετραμήνου πραγματοποίησαν Ερευνητική Εργασία με θέμα: «Η τεχνολογία στη ζωή των νέων».

Το θέμα επιλέχθηκε από τους ίδιους τους μαθητές, εφόσον θεώρησαν ότι τους αφορά άμεσα και το βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή.

Αρχικά, προσέγγισαν το θέμα κάνοντας μια ιστορική αναδρομή όσον αφορά στην εξέλιξη της τεχνολογίας και στη συνέχεια επισήμαναν τις θετικές ή τις αρνητικές επιπτώσεις της στον άνθρωπο.

Απέδειξαν τη συμβολή της τεχνολογίας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και των συνθηκών εργασίας, στην ανάπτυξη κάθε επιστήμης (Ιατρικής, Πληροφορικής, Μηχανολογίας, Γραμμάτων και Τεχνών) καθώς και στη ψυχαγωγική αλλά και στην εκπαιδευτική- παιδαγωγική αξία των διαφόρων τεχνολογικών μέσων. Επιπλέον, συμπέραναν  την αλλοίωση της πνευματικής, ψυχικής και κοινωνικής υπόστασης του σύγχρονου ανθρώπου (κοινωνική απομόνωση, εθισμό στη χρήση του Η/Υ, των κινητών τηλεφώνων κ.α.) από την απότομη εισβολή της τεχνολογίας.

Παράλληλα, η έρευνα τους κατέδειξε ότι ναι μεν, η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις διαπροσωπικές σχέσεις και την ανθρώπινη διανόηση.

Τους ευχαριστώ θερμά για το αμέριστο ενδιαφέρον που επέδειξαν.

Η Εκπαιδευτικός ( ΠΕ 05)

Σωτηρίου Μαρία-Ελένη

Για να δείτε την παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας Β’ τετραμήνου του τμήματος Α1 πατήστε ΕΔΩ.
ΚοινοποίησηShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter