Ανακοινώσεις

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι!

Ενημέρωση γονέων από το Διευθυντή για την πολυήμερη εκδρομή στα Χανιά (Γ’ τάξη) .

Την Πέμπτη 12/12 και ώρα 12.45 καλούνται στο σχολείο οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στην πολυήμερη εκδρομή στα Χανιά (Γ’ τάξη) για ενημέρωση από το Διευθυντή.

Ενημέρωση Γονέων

Η Ενημέρωση Γονέων για τον μήνα Δεκέμβριο 2019 θα γίνεται κάθε Πέμπτη.

Συνέδριο του eSafety Label+

Ολοκληρώθηκε  στις Βρυξέλλες το τελικό συνέδριο του eSafety Label+.Το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής ως ένα από τα «χρυσά σχολεία» της χώρας συμμετείχε με τον υποδιευθυντή του και υπεύθυνο του προγράμματος κύριο Αθανάσιο Μπαλάσκα. Από αυτό το σημείο και πέρα το σχολείο μας θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής, ως σχολείο υπεύθυνο για τη διάχυση καλών πρακτικών ψηφιακής ασφάλειας σε τοπικό, αλλά και υπερτοπικό επίπεδο.  

Επέτειος του Πολυτεχνείου

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου. Η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου είναι γιορτή της νεολαίας! Είναι γιορτή των μαθητών και φοιτητών που φώναξαν βροντερά το διαχρονικό ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
 

Λέμε την αλήθεια στην εξουσία

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής συμμετέχει στο πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» με την καθηγήτρια Αγγλικών κα Ευαγγελία Παππά. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ενδυνάμωση μαθητών και μαθητριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με ζητήματα που άπτονται της επίγνωσης, συνειδητοποίησης και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εφαρμογής και της υπεράσπισής τους, με απώτερο σκοπό οι μαθητές να διδαχθούν από τη σοφία ιστορικών προσώπων και υπερασπιστών της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας, να ευαισθητοποιηθούν και να εφαρμόσουν τα διδάγματα αυτά στην καθημερινότητά τους.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα βασίζεται στο βιβλίο «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία», όπου γίνεται παρουσίαση 9 υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βραβευμένων με Νόμπελ, το οποίο διατίθεται δωρεάν στους εκπαιδευτικούς από το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και περιέχει σε κάθε κεφάλαιο ασκήσεις, προτάσεις και ιδέες για την εφαρμογή του μέσα στις σχολικές αίθουσες από τους εκπαιδευτικούς.  

14-11-19 Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους υποψηφίους  μέσω  διαδικτύου στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  www.minedu.gov.gr   (αρχική σελίδα)  ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr Οι υποψήφιοι οι οποίοι εισάγονται χωρίς ποσοτικό περιορισμό σε Σχολή, Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος Πανεπιστημίου της προτίμησής τους, μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα με τον ανωτέρω τρόπο, εφόσον γνωρίζουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό υποψηφίου, ή   επικοινωνώντας στα τηλέφωνα : 210-3442067, 210-3442709. Οι εγγραφές των εισαγομένων θα πραγματοποιηθούν από 19 Νοεμβρίου 2019 έως και 29 Νοεμβρίου  2019. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και οι επιτυχόντες εγγράφονται στο  Α΄ εξάμηνο. Οι ενδιαφερόμενοι  πρέπει να  υποβάλουν, αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στη Γραμματεία της σχολής ή τμήματος επιτυχίας τους μέσα στην παραπάνω προθεσμία τα ακόλουθα: α) Αίτηση εγγραφής β) Φωτοαντίγραφο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν.  2690/1999 (ΦΕΚ Α΄45), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 κεφ. Α΄ του ν. 4250/2014 (ΦΕΚ Α΄74), τίτλου απόλυσης γ) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας δ) Τέσσερις  (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας. Οι εισαγόμενοι αθλητές κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους. Επισημαίνεται ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή, πρέπει να διαγραφούν προκειμένου να εγγραφούν στη νέα σχολή εισαγωγής τους. Διευκρινίζεται ότι τα  σχετικά δικαιολογητικά που έχουν υποβάλει οι επιτυχόντες στο Υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων θα αποσταλούν υπηρεσιακά στη Σχολή επιτυχίας τους.  

Πρώτο σχολικό συμβούλιο

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το πρώτο σχολικό συμβούλιο της χρονιάς. Σε αυτό συμμετείχαν:
  •  Ο Διευθυντής κ. Αναστασίου ως πρόεδρος του Σχολικού Συμβουλίου.
  •  Τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων.
  •  Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Μπουρλιάσκος.
  •  Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Μούρσα
  •  Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Κοντού, κα Βαρθολομαίου και κ. Μοσχόβης.
  •  Ο πρόεδρος και ο γραμματέας του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου (Χριστόπουλος και Οικονόμου)
Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα του 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής και διαπιστώθηκε ότι στα περισσότερα από αυτά έχουν δρομολογηθεί ή δρομολογούνται λύσεις. Το επόμενο προγραμματισμένο σχολικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2020.

Πρώτο σχολικό συμβούλιο

  Την Τρίτη 05/11/2019 και ώρα 13.00 στο γραφείο καθηγητών του σχολείου μας θα συγκληθεί το πρώτο σχολικό συμβούλιο για το έτος 2019-2020.

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Παράλληλα ορίστηκαν ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες για την παρέλαση, ενώ δόθηκαν τα αριστεία και βραβεία προόδου στους μαθητές για τις επιδόσεις τους κατά το σχολικό έτος 2018-2019. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμετείχαν στη γιορτή! Συγχαρητήρια στις φιλολόγους μας κα Χατζηχαραλάμπους και κα Τσιάνα που ήταν υπεύθυνοι της γιορτής. Συγχαρητήρια στην γυμνάστρια μας κα Σαμοΐλη που ήταν υπεύθυνη των χορών. Τέλος ευχαριστούμε τον μαθηματικό μας κ. Ασημακόπουλο για την τεχνική επιμέλεια της γιορτής.
Αισθανόμαστε όλοι περήφανοι για το έμψυχο διδακτικό και μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας. Και του χρόνου!

Σχολική γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 09.00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η σχολική γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και θα ανακοινωθούν ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες για την σχολική παρέλαση. Παράλληλα θα δοθούν τα αριστεία και βραβεία προόδου στους μαθητές για το σχολικό έτος 2018-2019.