Ανακοινώσεις

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι!

Συμμετοχή στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος)

Είναι μεγάλη τιμή για το σχολείο μας που για δεύτερη συνεχόμενη φορά η επιστημονική μας εργασία με τίτλο «Διαχείριση θέρμανσης σχολικής μονάδας με τη βοήθεια του μικροελεγκτή Arduino» έγινε αποδεκτή ως προφορική παρουσίαση στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης που θα πραγματοποιηθεί από 30/11/2018 έως 2/12/2018 στο Δημόκριτο. Υπενθυμίζω ότι το συγκεκριμένο μαθητικό συνέδριο είναι με κριτές και συνδιοργανώνεται από το ΥΠ.Π.Ε.Θ., από την Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, από το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ και από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Η ομάδα μας φέτος αποτελείται από τους μαθητές Λιολίτσα Ιωάννη, Νικολόπουλο Δημήτριο, Μενουδάκο Μιχάλη και τους εκπαιδευτικούς Μπαλάσκα Αθανάσιο, Φυσικό Ραδιοηλεκτρολόγο-Υποδιευθυντή του 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής και Ασημακόπουλο Χρήστο-Μαθηματικό. Ευχόμαστε επιτυχία στην ομάδα μας!

Ενημέρωση Γονέων τον μήνα Οκτώβριο

Για το σχολικό έτος 2018-2019 και για το μήνα Οκτώβριο 2018 οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους κάθε Τρίτη.

Ενημερωτική συνάντηση Διεύθυνσης και Συλλόγου Διδασκόντων με τους γονείς και κηδεμόνες.

Η εικόνα της κατάμεστης αίθουσας εκδηλώσεων  το βράδυ της Τρίτης 9/10/2018 μας γεμίζει αισιοδοξία για ακόμα καλύτερες ημέρες για το Σχολείο μας. Η εντυπωσιακή προσέλευση σχεδόν όλων των γονέων, υπήρξε πρωτόγνωρη και συγκινητική, αποδίδοντας την εμπιστοσύνη των γονέων και κηδεμόνων, στην σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται στο Σχολείο από όλους . Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά όλους τους γονείς και κηδεμόνες που παρευρέθηκαν στην σημερινή απογευματινή ενημερωτική συνάντηση. Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Δήμος αποτελούν μια οικογένεια με αποκλειστικό σκοπό το καλύτερο για τα παιδιά μας!

Διδακτική Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος

Στο πλαίσιο του μαθήματος Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, σήμερα πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος. Οι μαθητές των τμημάτων θετικού προσανατολισμού Γθετ1 και Γθετ2 παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης των αρτσκευασμάτων. Υπεύθυνοι καθηγητές: κ. Αναστασίου , κ. Σαραντόπουλος. Συνοδοί καθηγητές κα Ταράτσα, κ. Μποζινάκης. Ευχαριστούμε τους υπευθύνους παραγωγής για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας παρείχαν.

Γιορτάζουμε την απελευθέρωση από το φασισμό, γνωρίζουμε την ιστορία μας!

«Σας ομιλούν αι ελεύθεραι Αθήναι!» Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 74 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλεως των Αθηνών από τους Γερμανούς κατακτητές και την επίσημη λήξη της κατοχικής περιόδου. Το σχολείο μας συμμετέχοντας στον επίσημο εορτασμό θα αφιερώσει διδακτικές ώρες κατα τις οποίες θα προβληθούν ντοκυμαντέρ και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για την ιστορική σημασία της μερας αυτής.
Γιορτάζουμε την απελευθέρωση από το φασισμό, γνωρίζουμε την ιστορία μας!

Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων

Την Τρίτη 9/10/2018 και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του  1ου Λυκείου Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 5) θα πραγματοποιηθεί απογευματινή ενημερωτική συνάντηση των γονέων και κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου 5×5 μεταξύ των τμημάτων, ενώ παράλληλα λειτούργησε και η νέα αίθουσα του πινγκ πονγκ. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το τμήμα Α4 φέτος σάρωσε, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής στο ποδόσφαιρο και στο βόλει. Ο τελικός του μπάσκετ μεταξύ των τμημάτων Γ1 και Α4 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω βροχής. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες για τη συνεργασία τους, στους γυμναστές μας κ. Σαράντο και κα Λιναρδή για την οργάνωση και στους αποφοίτους μας Μιχαλάκη Ιωάννη και Πρισκομάτη Ιάσωνα που βοήθησαν εθελοντικά στο βόλει! Και του χρόνου με υγεία!

Πλαίσιο Οργάνωσης Σχολικής Ζωής

Στο σχολικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 εγκρίθηκε το «Πλαίσιο Οργάνωσης Σχολικής Ζωής» που θα εφαρμοστεί από φέτος στο σχολείο μας. Παρακαλούμε τους γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες να λάβουν γνώση. Υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου, στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου και θα παραδοθεί και ενυπόγραφα σε όλους τους γονείς/κηδεμόνες στην απογευματινή συνάντηση της 9ης Οκτωβρίου. Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://1lyk-ag-parask.att.sch.gr/wp-content/uploads/2018/10/plaisio_organosis_sxolikis_zois_1ou_gel.pdf

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή 28-9-2018

Λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

H 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού φέτος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2018 και συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, αλλά με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» θα υλοποιηθούν εντός του σχολικού ωραρίου αθλητικές δράσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.