Ανακοινώσεις

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

14 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΩΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

116 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ.

Το σχολείο θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 9-7-2018 καθώς και τη Δευτέρα 16-7-2018, προκειμένου οι υποψηφίοι να αποκτήσουν password.

ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16/7/2018 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

Επίσης, ολοκλήρωση εγγραφής στις τρεις τάξεις του Λυκείου μπορεί να γίνει στις 9-7-2018, 16-7-2018 και από 3-9-2018 έως την παραμονή της έναρξης των μαθημάτων το Σεπτέμβριο.

Από τη Διεύθυνση

Καλό Καλοκαίρι

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής σας εύχονται καλό καλοκαίρι!

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Το σχολείο θα λειτουργήσει επιπλέον τη Δευτέρα 9-7-2018 καθώς και τη Δευτέρα 16-7-2018, με την παρουσία του Διευθυντή ή του Υποδιευθυντή (ή του αναπληρωτή αυτών) και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου. Αυτές τις 2 ημέρες οι υποψηφίοι θα μπορούν να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν το έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. για να οριστικοποιήσουν εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ.

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

Ιστοσελίδα αποτελεσμάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αύριο όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από την Πέμπτη 5-7-2018 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 16-7-2018 και είναι αποκλειστική.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Aπόφοιτοι 2018!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ!

Τελετή Αποφοίτησης 1ου ΓΕΛ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2018

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης των μαθητών μας στο χώρο του σχολείου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι καθηγητές και η Διοίκηση του σχολείου και πλήθος κόσμου, ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Σταθόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γκόνης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Τραυλός, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσιαμπάς, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Οικονόμου, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κα Χατζοπούλου, το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κα Ριζκ-Καρακατσάνη και το μέλος της ένωσης Γονέων κ. Νεκταρίδης. Ευχαριστούμε θερμά την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κα Μπιλιάνη καθώς και όλα τα μέλη του Συλλόγου για την άρτια διοργάνωση της γιορτής. Ευχόμαστε στους μαθητές μας υγεία και τύχη στην μετέπειτα πορεία τους.

Διαδικασία δημιουργίας κωδικού ασφαλείας για το μηχανογραφικό

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ που εξετάστηκαν φέτος, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα/διαβατήριο. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή. Εξυπακούεται, ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής είναι η απόκτηση-κατοχή τίτλου απόλυσης για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ.

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ για το 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους κατά περίπτωση – οι υποψήφιοι ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ έτους 2016 με τα ημερήσια ΓΕΛ ή τα ημερήσια ΕΠΑΛ-Β΄ την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο και την πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης έτους 2016. – οι υποψήφιοι με το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ έτους 2016 ή 2017 με τα ημερήσια ΓΕΛ την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο και τη Βεβαίωση συμμετοχής έτους 2016 ή 2017. Σε κάθε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Μηχανογραφικό Δελτίο 2018

Διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.)

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. αρχίζουν από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και λήγουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018. Πιο αναλυτικά:

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό

– θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

– στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).

– μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 16 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ. (βλ. παρ. Δ2).

Προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου

Από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και μέχρι την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, οι υποψήφιοι ΓΕΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Από τις 22-6-2018 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Στάδια υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου

Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ. Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο. Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης, μετά την ανακοίνωση των βαθμών. Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία, οι υποψήφιοι δεν μπορούν να αλλάξουν το Μ.Δ. (πλην εξαίρεσης παρ. Δ2) Με την Οριστικοποίηση, το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου. Για τη διαδικασία και την υποβολή του Μ.Δ., οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα παρέχουν υποστήριξη στους υποψηφίους και θα διατίθεται κάποιος υπολογιστής του σχολείου, αν αυτό ζητηθεί.

Προθεσμία τροποποίησης δήλωσης προτίμησης

Μετά από πολλές ερωτήσεις γονέων και κηδεμόνων διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Στην Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής/ανανέωσης εγγραφής οι γονείς/κηδεμόνες δηλώνουν τις Ομάδες Προσανατολισμού και τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες, με δυνατότητα επιλογής περισσοτέρων του ενός μαθημάτων κατά σειρά προτίμησης, εφόσον υπάρχει υποχρέωση επιλογής μαθημάτων, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών. Η Δήλωση αυτή μπορεί να τροποποιηθεί

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

και οι μαθητές/τριες εντάσσονται σε τμήματα που ήδη λειτουργούν, λαμβανομένου υπόψη του ελάχιστου και του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τάξη. (Υπ’ αριθμ. 10645/ΓΔ4/23-1-2018 Υ.Α.)

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις

Η σχολική χρονιά κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με την πρόκριση της ομάδας «ProtoSci» του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής στις 15 καλύτερες ομάδες στα πλαίσια του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2 που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Η πρόταση των μαθητών μας θα παρουσιάσει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 30 Ιουνίου 2018 και ελπίζουμε σε ακόμα μεγαλύτερη διάκριση. Στην συνέχεια η πρόταση θα κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής προκειμένου να αξιοποιηθεί.

Ομάδα «ProtoSci». 1. Λιολίτσας Iωάννης, (Μαθητής Β’ Λυκείου) 2. Μενουδάκος Μιχαήλ, (Μαθητής Β’ Λυκείου) 3. Νικολόπουλος Δημήτριος (Μαθητής Β’ Λυκείου)

Επιβλέποντες καθηγητές: 1. Μπαλάσκας Αθανάσιος: Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος 2. Ασημακόπουλος Χρήστος: Μαθηματικός

Έκδοση αποτελεσμάτων Α’ και Β΄ τάξης

Ενημερώνουμε ότι εκτός από 3 μαθητές των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώθηκαν τηλεφωνικά, όλοι οι άλλοι μαθητές της Α’ και Β΄ τάξης προήχθησαν.

Η επίδοση των ελέγχων προόδου θα γίνει από την Τετάρτη 20-6-2018 μετά τις 12.30 μμ.