Ανακοινώσεις

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι!

Ανακοίνωση για Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης που θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις πρέπει απαραιτήτως μέχρι τις 24-04-2017 να προσκομίσουν στο σχολείο δύο (2) φωτογραφίες προκειμένου να εκδοθούν τα δελτία εξεταζομένων.

0

Κινηματογραφικές Διαδρομές για Νέους

Το 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής επιλέχτηκε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. να συμμετάσχει στη δράση «Κινηματογραφικές Διαδρομές για Νέους» που υλοποιεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Euforia ΙΙ – European Films for Innovative Audience Development.

Στόχος της δράσης είναι, με τη βοήθεια έμπειρων κινηματογραφιστών, να διερευνηθούν αφηγηματικές τεχνικές και να αποτυπωθούν έννοιες όπως πρόσφυγας, προσφυγιά, μετανάστευση, άλλος. Παράλληλα, επιδιώκεται να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τους κανόνες και τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις αξίες που τα στηρίζουν και τους μηχανισμούς που τα προστατεύουν, ώστε να απολαμβάνουν και να ασκούν τα δικαιώματά τους αλλά και να σέβονται και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των άλλων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές και οι μαθήτριες με μια κάμερα στο χέρι θα περιηγηθούν σε πόλεις, γειτονιές και δομές υποδοχής επιδιώκοντας να δημιουργήσουν ντοκιμαντέρ μικρούς μήκους (7’ – 10’).

Η εκπαιδευτική δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα των μηνών Απριλίου – Ιουνίου 2017 και στη διάρκεια της θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στα συμμετέχοντα σχολεία από συνεργάτες του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, η ομάδα της δράσης Student Digital Short απαρτίζεται από τους: Δελιδάκη Ειρήνη (Οργάνωση Παραγωγής), Κουντουρά Παναγιώτη (Επιμέλεια Σκηνοθεσίας), Κουτσιαμπασάκο Δημήτρη (Επιμέλεια Σκηνοθεσίας), Μπακάλη Γιώργο (Επιμέλεια Σκηνοθεσίας), Καρμίρη Άννα, Γαλάνη Ελένη και Ζορμπά Νιόβη (Εικονοληψία – Επεξεργασία Υλικού).

Υπεύθυνος της δράσης ορίστηκε ο εκπαιδευτικός Τσακατούρας Χρήστος.

0

Αγώνες Αυθόρμητου Λόγου

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει στους Αγώνες Αυθόρμητου Λόγου που θα διεξαχθούν το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στο 6ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης με ομάδα 3 μαθητών (Γιαννοπούλου Άννα, Ρεμούντης Μιχάλης, Φουρναράκης Μάριος) και 2 εκπαιδευτικών (Οικονομοπούλου Χριστίνα και Τσιάνα Βασιλική). Τους ευχόμαστε επιτυχία.

0

Διάκριση μαθήτριάς μας στη σφυροβολία

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας Σγουμποπούλου Ιωάννα που προκρίθηκε στη Γ’ φάση (τελικός) των Πανελλήνιων Αγώνων κλασικού αθλητισμού σχολικού έτους 2016-2017 στο άθλημα της σφυροβολίας. Ο τελικός θα διεξαχθεί 3-4 Μαϊου στην Πάτρα. Της ευχόμαστε καλή συνέχεια.

0

Πρώτη θέση στο Διαγωνισμό Γρίφων, Μαθηματικών και Λογικής

Η ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής που αποτελούνταν από τους μαθητές Βαλουξή Σπύρο, Γεωργούτσο Θάνο και Βλάχο Χρήστο κατέκτησε την πρώτη θέση στον 1ο Διαγωνισμό Γρίφων, Μαθηματικών και Λογικής.

Στη τελική φάση προκρίθηκε και διαγωνίστηκε και η δεύτερη ομάδα που σχολείου μας που αποτελούνταν από τους μαθητές Αλευρόπουλο Κωνσταντίνο, Μερτζάνη Γεώργιο και Τριανταφυλλάκη Βασίλειο.

Όλοι οι μαθητές προετοιμάστηκαν για πέντε βδομάδες στο χώρο του σχολείου από τον κύριο Χρήστο Ασημακόπουλο (Μαθηματικό, ΠΕ03).

Τους μαθητές συνόδεψε και τις δύο μέρες του διαγωνισμού (1 και 2 Απρίλη 2017) η καθηγήτρια Μαθηματικών (ΠΕ03) του σχολείου μας κυρία Σταυρούλα Στάθη.

Ο διασχολικός αυτός διαγωνισμός απευθύνονταν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που θέλουν να εξασκήσουν τη μαθηματική και λογική τους σκέψη και να δοκιμαστούν στην επίλυση απλών και σύνθετων γρίφων.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους!

0

Διάκριση μαθήτριάς μας στη σφυροβολία

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας Σγουμποπούλου Ιωάννα που προκρίθηκε στη Β’ φάση των περιφερειακών αγώνων κλασικού αθλητισμού σχολικού έτους 2016-2017 στο άθλημα της σφυροβολίας. Της ευχόμαστε καλή συνέχεια.

0

Διάκριση μαθήτριάς μας στο Διαγωνισμό Βιολογίας

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια μας Καραμολέγκου Ευαγγελία που διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας 2017 πετυχαίνοντας την 10η υψηλότερη βαθμολογία σε σύνολο 898 συμμετεχόντων. Συγχαρητήρια και στον καθηγητή της κύριο Καϊσίδη.

0

Πρόγραμμα τετραήμερης εκδρομής στη Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : ΣΑΒΒΑΤΟ  01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 06:15 ΑΠΟ ΟΔΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

ΔΙΑΜΟΝΗ: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND PALACE 5* (www.grandhotelpalace.gr / Οδός Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη    Τηλέφωνο231 054 9000)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΠΡΩΪΝΟ ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: ΤΡΙΤΗ 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 21:30 ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ: 2 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ: TRAVEL FACTORY ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (2109689659)

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: ALLIANZ

Αρχηγός ΕκδρομήςΤσακατούρας Χρήστος

Συνοδοί Καθηγητές: Ασημακόπουλος Χρήστος,  Αθανασόπουλος Φίλιππος, Καϊσίδης Μιχάλης, Καραγιάννη Νικολέτα

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

  • Σάββατο 1 Απριλίου : αναχώρηση και μετάβαση στη Θεσσαλονίκη με στάση στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Στο Δίον λειτουργεί το ωραιότερο αρχαιολογικό πάρκο της Ελλάδας, ένας υπέροχα σχεδιασμένος αρχαιολογικός χώρος με αρχαία ιερά, ελληνιστικά και ρωμαϊκά θέατρα, αρχαίους πλακοστρωμένους δρόμους, θέρμες με πισίνες και ψηφιδωτά, ωδείο, ρωμαϊκά σπίτια, επαύλεις και παλαιοχριστιανικές βασιλικές. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο.
  • Κυριακή 2 Απριλίου : επίσκεψη στην πόλη της Έδεσσας , διάσημη στο πανελλήνιο για τους ορμητικούς της καταρράκτες. Περιήγηση στο πάρκο των καταρρακτών και στο Βαρόσι, την παλιά χριστιανική συνοικία της πόλης, που σήμερα διατηρεί αναλλοίωτο το άρωμα περασμένων εποχών στα στενά, λιθόστρωτα καντούνια της, στο βυζαντινό γεφύρι στο πάρκο Κιουπρί, αλλά και στο παλιό τζαμί, το μοναδικό σωζόμενο μουσουλμανικό μνημείο της πόλης. Η επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού έχει σκοπό να γνωρίσει στον/στην μαθητή/τρια την ιστορία της υδροκίνησης από τα προβιομηχανικά εργαστήρια ως τα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας των αρχών του 20ου αι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο,  δείπνο.
  • Δευτέρα 3 Απριλίου : Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει ευρήματα από τη νεολιθική εποχή, την εποχή του σιδήρου, την αρχαϊκή περίοδο, την κλασική περίοδο και τη ρωμαϊκή περίοδο. Οι μαθητές μπορούν να θαυμάσουν χρυσά διακοσμητικά και αρχαία όπλα από την περιοχή της Μακεδονίας καθώς και τις γειτονικές περιοχές. Σε ξεχωριστή πτέρυγα του μουσείου βρίσκονται τα μοναδικά και άκρως επιβλητικά ευρήματα από τον ασύλητο τάφο του βασιλιά Φιλίππου της Μακεδονίας τα οποία βρέθηκαν στη Βεργίνα από τον καθηγητή Μ. Ανδρόνικο το 1977. Εκτίθενται ακόμα και τα οστά του βασιλιά Φιλίππου.    Επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο όπου εκτίθενται έργα που παρουσιάζουν τις ποικίλες μορφές της βυζαντινής τέχνης από την εποχή της ακμής μέχρι και την περίοδο που ακολούθησε μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους το 1453. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.
  • Τρίτη 4 Απριλίου : Επίσκεψη στα μνημεία της αψίδας του Γαλερίου, της Ροτόντας και στις βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου, της Παναγίας Αχειροποιήτου και της Αγίας Σοφίας.  Η Ροτόντα είναι ένα κυκλικό κτήριο που κατασκευάστηκε τον 4ο μ.Χ αιώνα ως Μαυσωλείο για τον Γαλέριο. Κατά τα βυζαντινά χρόνια μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό ενώ κατά την τουρκοκρατία σε τζαμί, αλλά διασώζονται τα μοναδικής αξίας ψηφιδωτά του 4ου αιώνα. Η εκκλησία της Παναγίας της Αχειροποίητου χτίστηκε κατά τον 5ομΧ αιώνα. Είναι η μόνη εκκλησία στη Θεσσαλονίκη η οποία είναι βασιλικού ρυθμού, η οποία αν και χτισμένη την πρώιμη χριστιανική εποχή, παραμένει άθικτη. Ο ‘Άγιος Δημήτριος είναι μια 5κλιτη βασιλική και πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ελλάδας. Η εκκλησία είναι διακοσμημένη με πανέμορφο ψηφιδωτό μωσαϊκό. Κάτω από την εκκλησία βρίσκεται η Κρύπτη, το μέρος όπου μαρτύρησε και πέθανε ο ‘Άγιος Δημήτριος. Η Αγία Σοφία είναι μια υπέροχη εκκλησία, η οποία χτίστηκε τον 8ο μΧ αιώνα, ως αντίγραφο της ομώνυμης εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τα βυζαντινά χρόνια η Αγία Σοφία ήταν ο καθεδρικός της πόλης. Η εκκλησία χτίστηκε πάνω από ρωμαϊκά λουτρά. Το εσωτερικό της είναι διακοσμημένο με πανέμορφα μωσαϊκά και τοιχογραφίες της πρώιμης βυζαντινής εποχής. Επιστροφή στο σχολείο περίπου στις 21:30. Τέλος της εκδρομής.
0

Συμμετοχή στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στη μαθητική παρέλαση στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες είμαστε όλοι υπερήφανοι για το αποτέλεσμα! Ευχαριστίες στο γυμναστή μας κύριο Αναγνωστόπουλο που προετοίμασε και συνόδευσε τους μαθητές μας. Και του χρόνου με υγεία.Χρόνια Πολλά!

0

Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου 1821

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η σχολική γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Τη γιορτή οργάνωσαν με άψογο τρόπο η κυρία Λαμπροπούλου, ο κύριος Αθανασόπουλος και ο κύριος Αναγνωστόπουλος.

0