Ανακοινώσεις

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι!

Webinar ψηφιακού εγγραμματισμού στην Περιφέρεια Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Webinar του έργου «Δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού στην Περιφέρεια Αττικής»

«Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων»

Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 18.00

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής (Π.Τ.Α.Α.) και η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») διοργανώνουν την Τρίτη 26-10-2021 (ώρα έναρξης 18.00) δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) με θέμα «Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» και προσκαλούν τους γονείς των Δημοσίων Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Αγίας Παρασκευής, να συμμετάσχουν.

Κατά τη διάρκεια του διαδραστικού αυτού Webinar εξειδικευμένοι συνεργάτες του Π.Τ.Α.Α. με τον/την υπεύθυνο/η του σχολείου συζητούν με τους συμμετέχοντες και απαντούν σε ερωτήσεις αναφορικά με μεθόδους και εργαλεία αντιμετώπισης των κινδύνων του Διαδικτύου (π.χ. Διαδικτυακές Απάτες, Ψεύτικα Profile), την προστασία των ψηφιακών συσκευών (π.χ. κωδικοί πρόσβασης, χρήση antivirus) αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Στόχος των διαδικτυακών σεμιναρίων αλλά και γενικότερα του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» είναι η παροχή πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την αύξηση της χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών, που διευκολύνουν και βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών της Αττικής, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η συμμετοχή τόσο στο συγκεκριμένο Webinar (όσο και στα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν) είναι ανοικτή σε όλους και η παρακολούθηση τους δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο Webinar της 26ης Οκτωβρίου 2021 παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://forms.gle/mXygaGMTaTSYXrtDA επιλέγοντας την αντίστοιχη ημερομηνία.

 1. O Συντονιστής της Περιφέρειας Αττικής: Άρης Λούβρης
 2. Ο Συντονιστής του 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής: Αθανάσιος Μπαλάσκας
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την πρόσκληση

 

Κλείσιμο σχολείου λόγω κακοκαιρίας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους ασφάλειας, καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία. Ως εκ τούτου αύριο δεν θα γίνουν καθόλου μαθήματα.

Επιλογή στη δράση STEM 3.0, 3d printers

Σε συνέχεια της «Πρόσκλησης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην eTwinning δράση για το STEM 3.0» και στην κατηγορία «STEM 3.0, 3d printers» από τις 136 μοναδικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 95 πληρούσαν τα κριτήρια επιλογής, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αιτούντες εκπαιδευτικοί και από τις 96 αιτήσεις επιλέχτηκαν 40 σχολεία. Μέσα σε αυτά έχουμε την χαρά να είναι και το δικό μας σχολείο, το οποίο θα παραλάβει τον 3d εκτυπωτή και θα υλοποιήσει κατά το σχολικό έτος 2021-2022 έργο προσανατολισμένο στο STEM. Η επιβράβευση έρχεται ως αποτέλεσμα των δράσεων που ξεκίνησε ο εκπαιδευτικός μας κ. Μπαλάσκας Αθανάσιος ΠΕ04.01 με κιτ ρομποτικής Arduino και συνέχισε ο κ. Σαραντόπουλος Ιωάννης ΠΕ86. Θεμελιώδης ήταν η συμβολή της κας Ταράτσα ΠΕ88.01 που είχε εγγράψει το σχολείο σε αρκετά έργα eTwinning τα προηγούμενα χρόνια.

Διδακτική επίσκεψη Β2

Σήμερα πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη του τμήματος Β2 στο Κτήριο «Πέτρινο» – Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Στρατόπεδο «Σπυρούδη») στο οποίο ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), διοργάνωσε ένα ξεχωριστό θεματικό δωμάτιο απόδρασης (escape room), με τίτλο «Κρίσιμη Συνάντηση» και με θέμα – σενάριο το περιβάλλον και την προστασία του, που συνδέεται άρρηκτα με τον Πολιτισμό. Μας υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρος ο οποίος, αφού μας καλωσόρισε, μας πρόσφερε ως συμβολικό δώρο μία ελιά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ευχαριστήθηκαν τη δράση και η συμπεριφορά τους ήταν άψογη. Συνοδοί καθηγητές ήταν ο κ. Σαραντόπουλος και ο κ. Μπαλάσκας. Μπράβο σε όλους!

Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών

Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές! Κι ότι σ’ απόμεινε ακόμη στη ζωή σου, Μην τ’ αρνηθείς! Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου! Χτίσ’ το παλάτι, δάσκαλε σοφέ! Κι αν λίγη δύναμη μεσ’ το κορμί σου μένει, Μην κουρασθείς. Είν’ η ψυχή σου ατσαλωμένη. Θέμελα βάλε τώρα πιο βαθειά, Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει. Σκάψε βαθειά. Τι κι’ αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει; Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί Τα βάρη που κρατάς σαν Άτλαντας στην πλάτη, Υπομονή! Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!

Εκδρομή στον Φλοίσβο

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησε την πρώτη του εκδρομή μετά από 19 μήνες στο παραλιακό μέτωπο του Φλοίσβου. Η συμμετοχή άγγιξε το 95% των μαθητών/τριών. Μπράβο σε όλους για την αρμονική συνεργασία, την τήρηση των μέτρων κατά του κορωναϊού και την ομαλή επιστροφή στο σχολείο.

Αποτελέσματα εκλογών 15μελους μαθητικού συμβουλίου

Οι 15 μαθητές που εκλέχτηκαν μετά τη σημερινή διαδικασία (κατά σειρά ψήφων) είναι οι ακόλουθοι:
 1. ΜΗΛΙΩΤΗΣ
 2. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ
 3. ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ
 4. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 5. ΠΡΕΖΑ
 6. ΝΑΝΗΣ
 7. ΒΕΡΥΚΙΟΣ
 8. ΜΠΑΤΣΟΥ
 9. ΚΩΤΣΑΛΑΣ
 10. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ
 11. ΜΕΛΑΣ
 12. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
 13. ΤΡΙΓΚΑΣ
 14. ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ
 15. ΧΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τη Δευτέρα 27-9-2021 θα συσταθεί σε σώμα το 15μελες μαθητικό συμβούλιο. Ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία.

Ενημέρωση γονέων σχολικού έτους 2021-2022

Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στο σχολείο μας, κρίνεται αναγκαία η υιοθέτηση πρακτικών ελαχιστοποίησης του συγχρωτισμού στους χώρους του. Ως εκ τούτου θα αποστείλουμε και φέτος τα υπηρεσιακά email των εκπαιδευτικών σε γονείς και κηδεμόνες προκειμένου να επικοινωνούν απευθείας μαζί τους για θέματα που αφορούν την φοίτηση/επίδοση των μαθητών/τριών ή για να προγραμματίσουν ραντεβού μαζί τους (πχ τηλεφωνικό στο σχολείο ή μέσω Webex). Η προσέλευση στο σχολείο για ενημέρωση των γονέων θα γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Αθλητικές δραστηριότητες – Εκλογές 15μελούς

Aύριο Παρασκευή 24-9-2021 οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο και αφού πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος έλεγχος των αυτοδιαγνωστικών τεστ/βεβαιώσεων εμβολιασμού/βεβαιώσεων νόσησης θα υλοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά», διάρκειας 3 διδακτικών ωρών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου.