Ανακοινώσεις

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι!

Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου 2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2021 ξεκινούν από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και λήγουν την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password), την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ εδώ

Βαθμολογία ειδικών μαθημάτων

Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των ειδικών μαθημάτων προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή 16-7-2021. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Παράλληλα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με τη διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms).

Κατανομή Α’ φάσης εγγραφών

Πραγματοποιήθηκε η κατανομή της Α’ φάσης ηλεκτρονικών εγγραφών. Στο σχολείο μας τοποθετήθηκαν 335 μαθητές/τριες. Οι 22 μαθητές/τριες που για κάποιο λόγο δεν πρόλαβαν την προθεσμία (μέχρι 2-7-21), θα εγγραφούν κατά τη φάση κατ΄ εξαίρεσης εγγραφών, που θα διενεργηθεί το μήνα Σεπτέμβριο. Προς το τέλος Αυγούστου θα υπάρξει ανακοίνωση μέσα στην εφαρμογή e-eggrafes.

Πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό του 2ου ΠΕΚΕΣ

Νομίζαμε ότι είχαμε τελειώσει για φέτος με τις διακρίσεις του σχολείου μας, αλλά η μαθήτριά μας Αργυρώ Ναλμπάνη μας διέψευσε πανηγυρικά κατακτώντας το πρώτο βραβείο στον 2ο μαθητικό διαγωνισμό αφίσας του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής με θέμα «Σχεδιάζω μια διαφήμιση -Προβάλλοντας έναν τουριστικό προορισμό της χώρας μας-Δημιουργία αφίσας». Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό οι μαθητές/τριες έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ιδιαίτερες τεχνικές προδιαγραφές προκειμένου να αναδείξουν τη διαφήμιση-αφίσα και σε καλλιτεχνικό προϊόν. Πολλές ευχαριστίες για την απονομή του 1ου βραβείου στην επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού και συγκεκριμένα στην κα Ταβουλάρη Ζαχαρούλα, Αναπληρώτρια Οργανωτική Συντονίστρια του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, στην κα Μακρή Δήμητρα, ΣΕΕ ΠΕ80 Οικονομίας, του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και στον κ. Φατσέα Παναγιώτη, ΣΕΕ ΠΕ89 Εφαρμοσμένων Τεχνών του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής. Συγχαρητήρια στην Αργυρώ και στην υπεύθυνη καθηγήτρια κυρία Χαντζιάρα Αικατερίνη ΠΕ80-Οικονομολόγος.

 

Νέα ενημέρωση για τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το τμήμα υποστήριξης των ηλεκτρονικών εγγραφών(help-desk :210 344 3911), δ ε ν θα υπάρξει Β΄φάση ηλ. εγγραφών κατά το μήνα Ιούλιο. Οι μαθητές που για οποιοδήποτε λόγο, δεν πρόλαβαν την προθεσμία(μέχρι 2-7-21), θα εγγραφούν κατά τη φάση κατ΄εξαίρεσης εγγραφών, που θα διενεργηθεί το μήνα Σεπτέμβριο. Προς το τέλος Αυγούστου θα υπάρξει ανακοίνωση μέσα στην εφαρμογή e-eggrafes(https://e-eggrafes.minedu.gov.gr).

Ανανέωση πιστοποίησης με χρυσή ετικέτα esafety Label

Με σύνθημα «καλύτερα το προλαμβάνειν, παρά το θεραπεύειν», και αντιλαμβανόμενοι τη νέα ψηφιακή εποχή στην οποία είχαμε επισέλθει, ξεκινήσαμε το 2015 μια τεράστια προσπάθεια όχι μόνο για την αναβάθμιση της ψηφιακής υποδομής του σχολείου, αλλά κυρίως για την αλλαγή νοοτροπίας προς την κατεύθυνση της ψηφιακής ασφάλειας. Στο δρόμο αυτό είχαμε αρωγούς τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές του σχολείου, τους γονείς, όλες τις δημοτικές αρχές και τον εθνικό συντονιστή του προγράμματος esafety Label κ. Λούβρη. Καταφέραμε μέσα σε 2 χρόνια να μεταμορφώσουμε το σχολείο και έτσι το 2017 βραβευτήκαμε ως ένα από τα 10 χρυσά σχολεία της Ελλάδος όσον αφορά τη ψηφιακή ασφάλεια. Η πανδημία στάθηκε η αφορμή να αντιληφθούμε πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά που πετύχαμε. Η προσπάθεια συνεχίζεται για να διατηρηθούμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Ευχαριστούμε την πρόεδρo του “Αργώ” κα Πίσπα Γεωργία για την αναγνώριση των προσπάθειών μας, τον εθνικό συντονιστή του προγράμματος esafety Label κ. Λούβρη Άρη και την Αντιδημαρχία Νεότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την ανάδειξη του έργου μας μέσα από το 1ο Φεστιβάλ Νέων!

Βραβεύσεις μαθητών/τριών στο 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής βραβεύτηκαν μαθητές και μαθήτριές μας για τις πολύπλευρες δράσεις τους. Συγκεκριμένα:
 • Ο μαθητής του σχολείου μας Κατσιμπάρδης Δημήτρης βραβεύτηκε για την συμμετοχή του ως σκιτσογράφος στην σειρά ντοκιμαντέρ «ΓΙΑΤΙ 21; 12 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ» που προβάλλεται στην ΕΡΤ2.
 • Τρεις μαθητές του σχολείου μας, ο Κοτσαρίδας Ιωάννης, η Σταύρου Έλενα και η Πρέζα Αλεξάνδρα, βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ες αύριον τα σπουδαία – Οι καραντινιέρηδες” παραγωγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σκηνοθετών που προβλήθηκε από την ΕΡΤ2. Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας ήταν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής και συμμετείχαν σε διαδικτυακά μαθήματα θεατρικής αγωγής υπό την καθοδήγηση της ηθοποιού κας Τρύφωνα Ευστρατίας και υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.
 • Ο μαθητής του σχολείου μας Νικόλαος Χοντζέας βραβεύτηκε για την επίδοσή του στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οικονομικών 2021. Επίσης η μαθήτριά μας Αργυρώ Ναλμπάνη βραβεύτηκε για την επίδοσή της στην Οικονομική Ολυμπιάδα. Τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής είχαν την στήριξη της καθηγήτριας τους Αικατερίνης Χατζιάρα – Οικονομολόγου.
 • Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας βραβεύτηκε για την προσφορά της. Η ομάδα αποτελείται από τους καθηγητές Ασημίνα Ταράτσα, Μιχάλη Καϊσίδη, Χρήστο Ασημακόπουλο, Γιάννη Σαραντόπουλο και τους/τις μαθητές/τριες Καταζά Νικόλαο, Ναλμπάνη Αργυρώ, Μελάνη Ελευθερία, Νταντάμη Μαργαρίτα, Δορδοκίδη Ευάγγελο, Γαλανόπουλο Ιωάννη, Πρέζα Αλεξάνδρα, Ραπανάκη Δημήτριο, Τζατζιμάκη Στυλιανό κλπ
Η ομάδα μέσα σε δύο χρόνια υλοποίησε δυο περιβαλλοντικά προγράμματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου «Οικολογικά σχολεία» : α. Ανακύκλωση Ζωής β. Κομποστοποίηση στο σχολείο Παράλληλα δημιουργήθηκαν επιπλέον ομάδες εθελοντών – μαθητών, οι οποίοι  :
 1. ήρθαν σε επικοινωνία – συνεννόηση με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για την διαχείριση των απορριμμάτων και την προμήθεια κάδων ανακύκλωσης στο σχολείο
 2. μετέφεραν καθημερινά τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο) από τους αυτοσχέδιους κάδους ανακύκλωσης που κατασκεύασαν μέσα στο σχολικό χώρο, στις κοντινές γωνίες ανακύκλωσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής
 3. ανέλαβαν τη σύνταξη ενημερωτικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς τους γονείς/κηδεμόνες της μαθητικής κοινότητας σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων
 4. συμμετείχαν σε πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μικροσυσκευών
 1. συμμετείχαν σε δεντροφύτευση στην περιοχή της Μονής Νταού Πεντέλης
 2. κομποστοποίησαν τα φυτικά υπολείμματα του σχολικού κήπου
 3. εγκατέστησαν στον κήπο σύστημα στάγδην άρδευσης, για την εξοικονόμηση νερού
 4. δημιούργησαν αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν στις αίθουσες και βίντεο
 5. δημιούργησαν οικολογική σελίδα στην ιστοσελίδα του σχολείου
 6. συμμετείχαν στον διαγωνισμό για δράσεις αειφορίας των bravo schools
Ευχαριστούμε την αρμόδια Αντιδημαρχία του Δήμου  Αγίας Παρασκευής για την αναγνώριση της προσπάθειας των νεαρών μαθητών μας!  

Ολοκλήρωση Α’ φάσης ηλεκτρονικών εγγραφών

Η A΄ φάση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2021-2022 ολοκληρώθηκε. Τα αποτελέσματα κατανομής των μαθητών/τριών μέσω της επιλογής «Οι αιτήσεις μου» (κουμπί επάνω δεξιά μετά την είσοδο μέσω TAXIS) θα είναι ορατά για τα ΓΕ.Λ. από τη Δευτέρα 12-07-2021. Το έντυπο αυτό πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά στο σχολείο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Έναρξη 14ου Μαθητικού Φεστιβάλ μέσω Διαδικτύου

Από το Σάββατο 3/7/2021 έως και την Κυριακή 11/7/2021 θα είναι δυνατή η θέαση από τους συμμετέχοντες και τους γονείς τους, των θεατρικών έργων που προετοιμάστηκαν για το 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ μέσω Διαδικτύου. Η Διαλυκειακή θεατρική ομάδα 1ου ΓΕΛ, 4ου ΓΕΛ, 1ου ΕΠΑΛ συμμετέχει με το έργο: “Συντροφιά με τον Τσέχοφ. Διηγήματα και Μονόπρακτα” Σκηνοθετική επιμέλεια : Σοφία Αθανασοπούλου Ο Σύλλογος γονέων/κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ, θα προσφέρει σε όλα τα παιδιά αναμνηστικό, δημιουργία της κ. Αντωνία Βαρθολομαίου. Ευχόμαστε του χρόνου να έχουμε ένα ανανεωμένο μαθητικό φεστιβάλ.

Ανακοίνωση βαθμολογίας Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή 9-7-2021, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν όλα τα ΓΕΛ. H επίσημη ανακοίνωσή τους θα γίνει μετά τις 13.00 μ.μ. Ταυτόχρονα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με μία νέα διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms).
Την ίδια μέρα (Παρασκευή 9-7-2021) τα ΓΕΛ θα λειτουργήσουν προκειμένου οι υποψήφιοι που δεν το έχουν κάνει ακόμα να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για το ΜΔ.

Καλό καλοκαίρι

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας καθ’ όλη της διάρκεια του θέρους θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη και ώρες 8.30-14.00. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/Διδασκουσών σας εύχονται καλό καλοκαίρι.

Παραλαβή απολυτηρίων

Από την Δευτέρα 28-06-2021 μετά τις 11.00 πμ οι μαθητές της Γ’ τάξης μπορούν να παραλαμβάνουν από το σχολείο τα απολυτήριά τους.