Ανακοινώσεις

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι!

Συνάντηση αντιπροσωπείας του σχολείου μας με Δημοτικούς φορείς

Αντιπροσωπεία του σχολείου μας που αποτελούνταν από τρεις πρόσφατα εκλεγμένους εκπροσώπους του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, έναν εκπρόσωπο των καθηγητών και έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας έγινε σήμερα δεκτή από το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπά, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Λέκκα και τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Μπουρλιάσκο. Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος όπου κατατέθηκαν τα αιτήματά μας, ενώ ακούσαμε και τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής. Φυσικά το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν τα μέτρα κατά του κορωναϊού στις σχολικές μονάδες και το πως μπορεί ο Δήμος να συμβάλει θετικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Εκδηλώσεις για την «Επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου» – σχολικό έτος 2020-2021

Εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της «28ης Οκτωβρίου» όσον αφορά τις σχολικές μονάδες του Δήμου Αγίας Παρασκευής σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι εκδηλώσεις:

*Δοξολογία στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στις 10.00 πμ

Εντός της εκκλησίας θα παρίσταται μόνο οι σημαιοφόροι φορώντας απαραίτητα μάσκες. Οι παραστάτες θα παραμείνουν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας φορώντας μάσκες.

*Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο ο οποίος θα εκπροσωπεί όλους τους Συλλόγους και Φορείς του Δήμου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα στο σύνολο της Επικράτειας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

Τελετή παράδοσης της σημαίας

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η λιτή τελετή παράδοσης της σημαίας από τον διευθυντή στη σημαιοφόρο του σχολείου παρουσία μόνο εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών (πρόεδροι και αντιπρόεδροι των 5μελών συμβουλίων) τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. Παράλληλα σε κάθε τμήμα διαβάστηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και δόθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία.
Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μία ημέρα που φέρει ιδιαίτερο βάρος για τη συλλογική μας ταυτότητα, καθώς αντιπροσωπεύει την Ελλάδα της υπερηφάνειας, την Ελλάδα των αξιών, την Ελλάδα των αγώνων, την Ελλάδα της αποδοχής, την Ελλάδα της σύνθεσης.
Αισθανόμαστε όλοι περήφανοι για το έμψυχο διδακτικό και μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας.
Και του χρόνου!

Εορτασμός Εθνικής Εορτής 28ης Οκτωβρίου

Εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 🇬🇷 σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πανδημίας οι εορταστικές εκδηλώσεις, για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 ως εξής:

✅ Προσέλευση μαθητών στις 8.15.

✅ Παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή στη σημαιοφόρο του σχολείου παρουσία μόνο εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών (πρόεδροι και αντιπρόεδροι των 5μελών συμβουλίων) τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

✅ Επετειακός εορτασμός εντός του κάθε τμήματος.

✅ Μετά το πέρας του επετειακού εορτασμού, σε κάθε τμήμα θα απονεμηθούν τα αριστεία – βραβεία οι έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και οι ειδικοί έπαινοι στους/στις μαθητές/τριες του σχολικού έτους 2019-20. Τα αριστεία και βραβεία της περσινής Γ’ τάξης θα δοθούν σε διαφορετική μέρα που θα οριστεί σύντομα.

✅ Ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

✅ Αποχώρηση των μαθητών.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) διδακτικών ωρών.

Όσον αφορά την εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.α.), αναμένουμε τις οδηγίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Αστεροσκοπείο Σκίνακα – Ένα παράθυρο στο σύμπαν

Στις 23 Οκτωβρίου 2020 μαθητές και εκπαιδευτικοί από 10 Ελληνικά Σχολεία θα συνδεθούν διαδικτυακά με το Αστεροσκοπείο Σκίνακα και για δύο ώρες θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους ερευνητές που εργάζονται εκεί και να παρακολουθήσουν πως σχεδιάζουν το παρατηρησιακό πρόγραμμα του τηλεσκοπίου για τη συγκεκριμένη νύκτα.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω (YouTube- facebook Live).

Ανακύκλωση

Το σχολείο μας τους τελευταίους μήνες έχει ανακυκλώσει σχεδόν ΜΙΣΟ ΤΟΝΟ ηλεκτρολογικού υλικού.
Καμία μικροσυσκευή πεταμένη!
Τις φέρνουμε στο σχολείο!
Τις πετάμε στον ειδικό κάδο!

Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

Στο πλαίσιο του Εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, θα προγραμματιστούν στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας πτήσεις μαθητών/τριών της Γ΄ Λυκείου, έτους 2020-2021, με Ελικοφόρα Πτητικά Μέσα της ΠΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑ (www.haf.gr) έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 (23:59) και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

2020 Βραδιά του Ερευνητή

Κάθε χρόνο 1.500.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας. Αυτή τη χρονιά το πλάνο μετατοπίζεται κατά δύο μήνες χρονικά και η Βραδιά του Ερευνητή μετατίθεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας στον καιρό της πανδημίας COVID-19 την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη, ώστε να αναδιοργανωθεί σε διαδικτυακή βάση.

https://www.ntua.gr/el/news/announcements/item/1659-vradia-tou-erevniti-sto-emp-27-noemvriou-2020